Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 sep 2018

IPhone xs-killer gelekt: Huawei Mate 20 Pro duikt op

Huawei heeft nog ambitieuze plannen voor dit jaar, in de vorm van de Huawei Mate 20 Pro. Onlangs doken er al hoesjes op van het onaangekondigde flagship. Je kon de Android smartphone wel zien, maar slechts gedeeltelijk.

Huawei Mate 20 Pro: iPhone Xs-killer

Nu komt alsnog de verlossing, in de vorm van gelekte productafbeeldingen. De renders zijn gelekt door een bekende leaker, met een sterke reputatie. Oftewel, de kans dat het hier om de real deal gaat is zeer groot.

De nieuwe smartphone wordt naar verwachting op 16 oktober onthuld. Het bijbehorende evenement zal in Londen plaatsvinden. Huawei is al volop aan het teasen, waarbij een flinke hype wordt uitgebracht.

De Mate 20 Pro is hoogstwaarschijnlijk beschikbaar in drie kleuren: Black, Blue en Twilight. Eerdere geruchten wezen ook op een donkergroen model, maar daar hebben we sindsdien niks meer over gehoord.

Huawei Mate 20 Pro

Aan de voorkant kunnen we een vrij forse notch onderscheiden. Daar is dit keer echter een goede reden voor. Huawei heeft eindelijk een volledig antwoord op Apple’s Face ID. Gezichtsherkenning dus. Aan de onderkant zit een opvallend dunne kin.

Dat is niet de enige innovatie waarmee Huawei op de proppen komt. Er zit namelijk naar verluidt ook een ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm. Niet optisch dus. Daarmee is Huawei Samsung te snel af met deze duurdere implementatie.

Huawei Mate 20 Pro

Terug naar de achterkant. Daar zien we een vierkante camera-setup van Leica. De module bestaat uit drie capabele sensoren en LED flash. Naast een wide-angle camera komt ook de vijf keer optische zoom terug.

Onder de motorkap vinden we de Kirin 980. De exacte afmetingen van het scherm zijn nog onbekend, maar de renders hinten naar een 6.3-inch paneel met een resolutie van 3120 x 1440. Op naar 16 oktober.

?Check dit ook: hoe de Samsung Galaxy Note9 ons omver blies

 

WinFuture

Reageer op artikel:
IPhone xs-killer gelekt: Huawei Mate 20 Pro duikt op
Sluiten