Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 31 okt 2018

Huawei Mate 20 Pro review: Samsung van de troon

Intro: betekenisvolle upgrade

Huawei startte het jaar lekker met de goed ontvangen en goed verkochte P20 Pro. Inmiddels zijn we een half jaar verder en doet Huawei een poging om zijn eigen succes te overtreffen. Dat is gelukt, zoals je uitgebreid kunt lezen in deze Huawei Mate 20 Pro review.

Huawei Mate 20 Pro review vingerafdrukscanner

Leg de Samsung Galaxy Note 9 naast de Galaxy S9 Plus of de Apple iPhone Xs naast de iPhone X en je zult weinig verschillen zien. De innovatie in de smartphonemarkt gaat nou eenmaal niet zo hard meer. Toch heeft Huawei het voor elkaar gekregen om van de Mate 20 Pro wel een betekenisvolle upgrade te maken tegenover de P20 Pro.

Huawei verbetert zijn positie op de smartphonemarkt weer een stukje

De nieuwe Mate heeft betere gezichtsherkenning, een beter scherm, een in-display vingerafdrukscanner, een uitgebreidere cameraopstelling, een vernieuwd ontwerp en een flink snellere chipset. Bovendien kan ‘ie draadloos laden én dienen als draadloze powerbank, en zijn er nog allerlei kleine verbeteringen.

Dat betekent niet dat je direct weer naar de winkel moet rennen als je eerder dit jaar een P20 Pro hebt gekocht. Het betekent wel dat Huawei zijn positie in de smartphonemarkt weer een stukje verbetert. Tegelijk stijgt de prijs mee en betaal je voor de Mate 20 Pro €999. Net zoveel als de Samsung Galaxy Note 9 en zelfs bijna twee keer zoveel als de OnePlus 6T als die binnenkort uitkomt.

Mooi afgerond én afgewerkt

Het moge duidelijk zijn dat de Huawei Mate 20 Pro niet alleen op papier zijn voorganger moet overtreffen, maar dat hij ook in de praktijk duidelijk voordelen moet bieden. Ik kan je alvast verklappen dat dat lukt; in deze review lees je er alles over. Of check de video hieronder, waarin we de Mate 20 Pro uitgebreid doornmen.

Klik onder de video op volgende voor de volledige geschreven review

Reageer op artikel:
Huawei Mate 20 Pro review: Samsung van de troon
Sluiten