Huawei Mate 20 Pro videoreview: beste Androidsmartphone van het moment

De Huawei Mate 20 Pro is de beste Androidsmartphone van dit moment. Althans, over het geheel genomen. Natuurlijk heeft dit toestel ook een paar kleine nadeeltjes, maar die wegen niet op tegen de talrijke voordelen van deze smartphone. In deze Huawei Mate 20 Pro videoreview vertellen we je daar alles over.

Snelle innovatie

Terwijl de smartphonemarkt de afgelopen jaren maar traag vooruit beweegt, weet Huawei toch snel te innoveren. De Mate 20 Pro komt maar een half jaar na de – op zichzelf al uitstekende – P20 Pro, maar doet het toch op een aantal vlakken duidelijk beter. Daarin scoort het Chinese bedrijf een stuk beter dan veel van zijn concurrenten.

Huawei Mate 20 Pro videoreview

Een kleine greep uit die innovaties: de Mate 20 Pro heeft een in-display vingerafdrukscanner, een nieuwe indrukwekkende triple camera, 3D gezichtsherkenning en reverse wireless charging. Allemaal geen gigantische vernieuwingen als je ze apart bekijkt, maar voegt het samen tot 1 toestel en je hebt toch een indrukwekkend totaalplaatje.

Zijn prijs waard?

Daar tegenover staat wel een torenhoge prijs. De Mate 20 Pro kost €999 en is daarmee een van de duurste smartphones die je nu kunt krijgen. Bijna twee keer zo duur als de OnePlus 6T. Of de Mate 20 Pro die prijs waard is, vind ik lastig te zeggen. Dat ligt er erg aan hoe hoog je budget ligt.

Wat ik wel kan zeggen, en dat deed ik al in mijn geschreven Huawei Mate 20 Pro review, is dat áls er al een smartphone is die duizend euro waard is, dan is dit hem. Als je kunt leven met het gemis van en audiojack en geen ontzettende hekel hebt aan de EMUI-software van Huawei, dan is dit de beste Androidsmartphone die je op dit moment kunt kopen. Hoe dat precies zit, zie je in de onderstaande video. Veel kijkplezier!

Reageer op artikel:
Huawei Mate 20 Pro videoreview: beste Androidsmartphone van het moment
Sluiten