Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 okt 2018

Huawei lanceert premium Porsche editie van Mate 20 Pro

Het was gister geen verrassing meer toen Huawei de nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro aankondigde. De toestellen stonden al een tijdje op de radar. Waar we wel van stonden te kijken was de presentatie van het Porsche Design voor het toestel. Huawei brengt een volledige premium ervaring met de nieuwe Huawei Mate 20 RS. 

Huawei Mate 20 meets Porsche

Het design van Porsche is toegepast op de krachtige Mate 20 Pro, wat weinig mensen zal verbazen. Vanaf de voorkant zullen weinig mensen verschil zien, maar aan de achterkant wordt het pas echt spannend. Porsche heeft de glazen achterkant van het toestel eruit gehaald en vervangen voor een meer premium look.

Dat houdt in dat de achterkant, op een glazen strip na, volledig voorzien is van leer. De zwarte glazen strip is onderin voorzien van het Huawei logo en in het midden voorzien van een grote Porsche Design badge. Daarboven bevindt zich het triple camera systeem van de Mate 20 Pro. Het verschil bij deze is dat de camera in de achterkant van het toestel zit en er niet op ligt.

Mate 20 RS Porsche Design

Net als bij de voorkant, verschilt er ook bijna niks onder de motorkap met de normale Mate 20 Pro. Wel zien we twee verschillende opslagcapaciteiten voorbij komen. De RS komt standaard met 8GB aan RAM en 256GB aan opslagcapaciteit. Wil je liever met meer opslag aan de slag? Dan is het toestel ook met 512GB te bestellen.

Beschikbaarheid en prijs

Wanneer er een Porsche Design versie van een toestel op de markt komt, dan weet je dat het prijskaartje geen klein getal met zich meedraagt. Iets wat met de Mate 20 RS ook zeker het geval is. Ga je voor de “standaard” versie van dit premium toestel, dan ben je al snel €1696 lichter. Wil je meer opslag en dus ook voor de duurdere versie gaan? Dan kost de telefoon je €2095. Het mag wat kosten, maar dan heb je wel wat.

Mate 20 RS Porsche Design

Wanneer het toestel precies te bestellen is, is nog niet bekend. Wat Huawei wel bekend heeft gemaakt is dat ze de Mate 20 RS vanaf 16 november verschepen. Dus voor die tijd kan je hem al bestellen.

Reageer op artikel:
Huawei lanceert premium Porsche editie van Mate 20 Pro
Sluiten