Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 27 feb 2019

Huawei’s eerste 5G-smartphone wordt een oude bekende

Onlangs onthulde Huawei vol trots zijn allereerste opvouwbare smartphone tijdens MWC 2019, namelijk de Mate X. Niet alleen kun je dit toestel opvouwen, maar hij ondersteunt ook nog eens 5G-internet. De Huawei Mate X wordt echter niet het eerste 5G Huawei toestel dat op de markt zal verschijnen. Die eer is namelijk weggelegd voor de Huawei Mate 20 X, die we van vorig jaar kennen.

Huawei Mate 20 X met 5G

Vorig jaar verscheen de Huawei Mate 20 X samen met de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. De smartphone zit qua specs zo’n beetje tussen de twee andere Mate 20 toestellen in en is gericht op gaming. Waarom de smartphonemaker er precies voor heeft gekozen om juist dit model als eerste 5G connectiviteit te geven is onbekend. Wel is het op zich een slimme zet om niet te wachten op de opvouwbare Mate X. Die laat namelijk nog even op zich wachten en zoals je weet zijn we op het moment bezig met de race om als één van de eersten een 5G toestel in de winkel te hebben liggen.

Huawei Mate 20 X

Alleen modem verwisselen

Het upgraden van de Huawei Mate 20 X zou in theorie niet zo ontzettend veel moeite moeten kosten. Huawei kan er al meteen mee aan de slag en de smartphonemaker hoeft niet te wachten op hun volgende Kirin chip zoals bij een nieuw toestel wel het geval zou zijn. Ook heeft de smartphone al een adequaat koelingsysteem en een 5.000mAh batterij om de nieuwe 5G modem aan te kunnen.

Huawei Mate 20 X

Verder zou ook de aankomende Huawei P30 een 5G model krijgen, hoewel we ook op de P30 toestellen nog even moeten wachten. Deze zouden volgende maand onthuld moeten worden, maar dankzij een gelekte Spigen case lijken we al te weten wat het design gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei’s eerste 5G-smartphone wordt een oude bekende
Sluiten