Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 28 mrt 2019

Huawei Mate 30 met 5G ondersteuning? CEO geeft voorproefje

Waar 5G zonder twijfel een van de meest besproken smartphone-features van 2019 is, zullen er weinig mensen nog toegang tot hebben dit jaar. En dat is exact de reden dat Huawei ervoor gekozen heeft om hun recent aangekondigde vlaggenschip, de P30 (Pro), niet te voorzien van de connectiviteit. Echter geldt dit, mogelijk, niet voor de Mate 30. 

Huawei Mate 30 voorzien van 5G?

Ondanks het feit dat 5G op dit moment nog wel heel erg nieuw is, gaan veel producenten er al mee aan de haal. Toch zal het grotendeels van de mensen er dit jaar nog geen toegang tot hebben, zeker voor de zomer niet. Daarom maakte Huawei de keuze om de P30 en P30 Pro, die begin deze week werden aangekondigd, niet te voorzien van de connectiviteit. Echter lijkt Huawei CEO Richard Yu, tegenover Digital Trends, te melden dat dit niet geldt voor de Mate 30. De beste man geeft een teaser op het gebied van de connectiviteit en het nieuwe vlaggenschip.

Huawei CEO Richard Yu geeft, tegenover Digital Trends, toe dat het bedrijf het op dit moment overweegt om 5G toe te voegen aan “de nieuwe Mate serie”. Op dit moment worden de 5G netwerken nog opgezet en zijn ze simpelweg nog niet klaar voor gebruiker. Maar volgens de CEO moet dat rond de herfst van dit jaar wel het geval zijn, waardoor de Mate 30 en Mate 30 Pro zomaar eens voorzien zouden kunnen worden met het netwerk.

Huawei Mate X

Het bedrijf heeft overigens wel heel goed door dat er een bepaalde groep mensen is die hun P30 aankoop uitstellen vanwege het feit dat er geen 5G opties op zitten. Echter is dat wel een kleine groep mensen en beseft Huawei dat deze groep op dit moment waardevoller is. Wie overigens geen zin heeft om te wachten op de Mate 30 en Mate 30 Pro is er nog genoeg keuze vanuit kamp Huawei. Zo komt er binnenkort 5G versie van de Mate 20 X om meer mensen met een klein budget te voorzien. Daarbij zal ook de opvouwbare Huawei Mate X beschikken over 5G ondersteuning.

Reageer op artikel:
Huawei Mate 30 met 5G ondersteuning? CEO geeft voorproefje
Sluiten