Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 jul 2019

Huawei hanteert mogelijk gewaagd Samsung-design voor Mate 30 (Pro)

Door alle problemen en ontwikkelingen van de laatste weken, zou je bijna vergeten dat Huawei misschien wel de meest veelbelovende smartphones van het komende half jaar gaat lanceren. We hebben het uiteraard over de Mate 30 en Mate 30 Pro. Twee vlaggenschepen die zomaar eens voorzien kunnen zijn van een gewaagd Samsung-design. Althans, als we deze betrouwbare bron mogen geloven dan.

‘Huawei Mate 30 (Pro) hanteert gewaagd Samsung-design’

Met de Galaxy A80 heeft Samsung laten zien dat het niet bang is om een bijzonder design te hanteren voor een smartphone. Ondanks het feit dat we dit ontwerp indrukwekkend kunnen noemen, had de producent uit Zuid-Korea nog veel meer in petto. Begin deze week wist een Samsung bron te melden dat de producent bezig zou zijn geweest met een bizar design, maar uiteindelijk besloten heeft om het te bewaren voor next-gen apparaten. Iets waar Huawei, volgens dezelfde bron, compleet anders over denkt. De producent gaat het design, dat Samsung heeft geparkeerd, hanteren voor de Mate 30 en Mate 30 Pro.

Het gaat volgens de betrouwbare Samsung leaker Ice Universe over een bijzonder display-design dat Huawei gaat hanteren. Volgens de man, die zijn geloofwaardigheid meer dan bewezen heeft de afgelopen jaren, gaat het om een display met extremen curves. Ice noemt het ook wel full-screen 2.0 en laat weten dat Samsung de displays eerst aan andere producenten geeft nu het zelf het gebruik ervan heeft uitgesteld.

Volgens Universe is het display niet door Samsung gebruikt, omdat het bedrijf simpelweg niet “het lef” heeft om deze nieuwe technologieën te pushen. De producent ontwierp een paar jaar geleden een 90Hz display, maar gebruikte deze niet omdat het bedrijf twijfelde over de toevoeging ervan. Anno 2019 wordt de OnePlus 7 Pro geroemd om de feature. We hebben op dit moment met een exact soort situatie te maken. Samsung wil het scherm niet hanteren en geeft het weg aan andere producenten.

We zien dit unieke display dus mogelijk in de Mate 30 (Pro) verschijnen en niet op een Samsung smartphone dat dit jaar het daglicht ziet. Kans dat de producent het, bij enig succes, bij een nieuwe A-serie zal hanteren is overigens best groot.

Reageer op artikel:
Huawei hanteert mogelijk gewaagd Samsung-design voor Mate 30 (Pro)
Sluiten