Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 30 jan 2020

Huawei Mate 30 Pro komt toch naar Nederland: dit is wanneer

De Huawei Mate 30 Pro komt toch naar Nederland, zo maakt de Nederlandse tak van de techgigant bekend tijdens een evenement vandaag.

Arne Herkelmann, Head of Smartphone Portfolio & Planning Europe van Huawei, laat weten dat het vlaggenschip van afgelopen jaar toch zijn weg in Europa vindt. Eerder waren dit soort geluiden al te horen in de wandelgangen, maar was er nog geen zekerheid of Nederland bij de landen zou horen waar de telefoon verschijnt. Dat is nu dus wel het geval.

Huawei Mate 30 Pro naar Nederland

Tijdens de onthulling van de Huawei Mate 30 Pro was er enige teleurstelling te vinden toen duidelijk werd dat het toestel beperkt werd uitgebracht. De Mate-serie is in de loop der jaren zeer geliefd geworden bij smartphone-gebruikers. Het vlaggenschip verscheen slechts beperkt doordat Huawei geen gebruik kon maken van de Google-diensten. Iets dat te maken heeft met de ban van het merk in de Verenigde Staten. Huawei kan wat dat betreft dus geen toegang bieden tot diensten als Google Maps en de Play Store. Wel zitten de diensten van Huawei zelf op het toestel.

Wat dat betreft was er wel wat twijfel bij de Chinese techgigant om de smartphone naar Europa te brengen. Het publiek in ons werelddeel zou mogelijk niet zitten te wachten op een smartphone zonder Google-diensten. Blijkbaar kijkt het bedrijf daar inmiddels anders naar en brengt het de Mate 30 Pro alsnog naar Europa.

Huawei Mate 30 Pro
De Mate 30 Bron: Christof STACHE / AFP

Meer details, over de prijs van de smartphones en een releasedatum, zijn nog niet bekend. Wel weten we dat we het vlaggenschip in februari mogen verwelkomen.

Ondanks Google-diensten een geweldige telefoon

Verschillende reviewers uit het buitenland, waaronder uit Amerika, hebben de telefoon wel al in handen gehad. Huawei had met de Mate 20 (Pro) een fantastische serie op de markt gebracht en dat zet zich met de Mate 30-serie voort. Van het display tot de batterij en van de interne specificaties tot het ontwerp: het toestel is zeker geliefd bij de critici.

Het enige probleem dat de telefoon dus met zich meebrengt is het gebrek aan de Google-diensten. Dat is wel iets waar jij als consument waarschijnlijk even aan moet wennen. We verwachten dat Huawei een deze dagen met de details komt. Het laatste woord over deze lancering is dus nog niet gesproken.

Reageer op artikel:
Huawei Mate 30 Pro komt toch naar Nederland: dit is wanneer
Sluiten