Huawei Mate 30 Pro komt zonder Google-apps naar Spanje

De Chinese fabrikant Huawei heeft bekendgemaakt dat de Huawei Mate 30 Pro over drie weken uitgebracht wordt in Spanje, maar dan zonder Google-apps. Het bedrijf wil op deze manier vermoedelijk kijken of er interesse in het toestel is in Europa.

Ondanks het feit dat de Huawei Mate 30 Pro dus straks wel in Europa te koop is, zal het toestel niet voorzien worden van de Google Play Store, Google Play Services en applicaties als Gmail. Op de productpagina van het apparaat staat dat het om een beperkte hoeveelheid gaat. Mocht je korting willen op de smartphone, dan kun je daarvoor naar een fysieke winkel in de hoofdstad van Spanje, Madrid.

Huawei Mate 30 Pro komt naar Europa

De versie die je straks in Spanje kunt kopen beschikt over 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. De redactie van Winfuture denkt dat de Chinese fabrikant met deze release wil polsen hoe mensen in Europa reageren op een toestel zonder bekende Google-diensten en -apps.

Huawei Mate 30 en Huawei Mate 30 Pro.  Bron: Christof STACHE / AFP

De Huawei Mate 30 Pro, en zijn kleinere broertje de Huawei Mate 30, werden in september gepresenteerd. Vanwege het handelsverbod dat is opgelegd vanuit de Amerikaanse regering, mogen de toestellen geen apps en diensten van Google hebben. Toestellen die al goedgekeurd waren hebben de apps en diensten nog wel, maar daar valt de Mate 30-serie, helaas voor Huawei, niet onder.

Huawei blijft wel toestellen uitbrengen

Ondertussen brengt Huawei wel nieuwe telefoons uit op de Europese markt, die wél de apps en diensten van Google hebben. Echter, dit gaat om oude toestellen met veelal een nieuwe camera en andere naam. Zo is de Honor 9X stiekem eigenlijk een Huawei P Smart Z, maar dan in een ander jasje. Zodoende kan Huawei toch het handelsverbod omzeilen.

Helaas kan Huawei datzelfde trucje niet herhalen met de Huawei Mate 30 Pro. Dit toestel heeft namelijk een processor die niet onder de eerder goedgekeurde onderdelen valt. Eerder kondigde Huawei al aan de Mate 30 Pro naar Europa te willen brengen en die belofte heeft het bedrijf dus waargemaakt. Over een release in Nederland is niets bekend.

Huawei

Reageer op artikel:
Huawei Mate 30 Pro komt zonder Google-apps naar Spanje
Sluiten