Huawei Mate 40 concept introduceert de ‘Reverse Notch’

Terwijl de Huawei P40 deze week zijn gezicht nog moet laten zien, duikt de Mate 40 al op in de wandelgangen. Er is een concept render naar buiten gebracht. En deze toont de notch op een uiterst opvallende manier.

We hebben de notch op meerdere manieren gezien inmiddels, maar zo zagen we hem nog nooit. Dankzij de eerste Huawei Mate 40 concept renders maken we kennis met een zogeheten ‘Reversed Notch’. En weten nog niet zo goed wat we er van moeten vinden.

Huawei Mate 40 render toont Reversed Notch

Dankzij Slashleaks hebben we de mogelijkheid gekregen om een blik te werpen op de Huawei Mate 40. Een eerste blik die we kunnen bewonderen dankzij ingediende patenten van het Chinese bedrijf. Onderstaande beelden zijn dus niet op basis van geruchten en lekken, maar zijn puur patenten zoals ze ingediend zijn.

Het is te vroeg om te zeggen of de beelden kloppen of niet. Maar we kunnen er op z’n minst serieus naar kijken. En wanneer we dat doen valt de Reversed Notch ons als eerste op. Het is een fenomeen dat we in het verleden bij verschillende fabrikanten hebben gezien. In patenten dan. Of Huawei er ook daadwerkelijk mee aan de haal gaat is nog maar de vraag.

Waar de notch, met de selfiecamera, normaal gesproken een gedeelte van het scherm inneem zit deze er nu boven. Dat houdt dus in dat je qua display niets verliest, maar ook geen gebruik hoeft te maken van een pop-up camera. Ondanks het feit dat dit wel degelijk een goede oplossing is, lijkt dit te gevoellig te zijn voor vuil. Daarbij lijkt deze oplossing ook de harten van de consumenten niet te winnen. Sommige pop-up systemen zijn te langzaam bijvoorbeeld.

Kortom: dit zou een andere variant kunnen zijn op de notch die we al jaren kennen.

Opvallend camerasysteem aan de achterkant

Het camerasysteem aan de achterkant van het toeste valt ook. Niet door het aantal lenzen dat het systeem draagt, maar door de vorm ervan. Het camerasysteem heeft een diamantvorm gekregen, dat er overigens vrij agressief uitziet. Het is uiteraard een kwestie van smaak of dit een succes wordt, maar wij zijn er in ieder geval over te spreken. Zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van de kleurenoptie zwart en rood.

Op 26 maart onthult Huawei in ieder geval een nieuw vlaggenschip: de P40 en P40 Pro. En wanneer we daar eindelijk mee aan de haal kunnen, is het pas tijd om echt goed naar de Mate 40 te kijken.

 

Reageer op artikel:
Huawei Mate 40 concept introduceert de ‘Reverse Notch’
Sluiten