Huawei Mate 40 Pro duikt nu al op: maak kennis met de smartphone

We zijn hoogstwaarschijnlijk nog maanden verwijderd van een nieuwe vlaggenschip van Huawei. Nadat het bedrijf eerder dit jaar de P40 Pro onthulde en de P30 Pro New Edition, kunnen we ons opmaken voor een nieuwe Mate smartphone. En die smartphone lekt vandaag al uit. Maak kennis met de Huawei Mate 40 Pro.

Althans, als OnLeaks en PriceBaba het bij het juiste eind hebben. De twee zijn achter verschillende informatie over het ontwerp van de Mate 40 Pro gekomen. Hoeveel informatie er gelekt is weten we niet, maar het voldoende voor een 360-graden video.

Huawei Mate 40 Pro lekt nu al uit

In de video is te zien wat voor keuzes er gemaakt zijn op het gebied van ontwerp. De Huawei Mate 40 Pro beschikt bijvoorbeeld over een zelfde soort display als de P40 Pro. Dat betekent dat er een dubbele-selfiecamera in de vorm van een hole-punch notch te vinden is. Daarbij is de Pro-variant van de Mate 40 voorzien van flink gebogen schermranden. De reguliere variant, om het zo maar even te noemen, zal een plat scherm krijgen.

Verder zien we in de video ook het bekende ronde camerasysteem van de Huawei Mate 40 Pro. Dit systeem werd vorig jaar, bij de Mate 30 en Mate 30 Pro ook al gebruikt. Check de 360-graden video van het aankomende vlaggenschip hieronder:

Enkele specificaties

Op het camerasysteem, die overigens flink uitsteekt, zien we vier verschillende lenzen zitten. Het gerucht gaat dat de Mate 40 Pro alleen over deze opstelling beschikt. De Mate 40 grijpt wat dat betreft naast de periscope-achtige telefoto camera. Naast het ronde camerablok zien we nog een flitser en iets dat lijkt op een sensor.

Verder is er nog niet gigantisch veel bekend over het toestel. Wel weten we dat het scherm van de Huawei Mate 40 Pro 6.7-inch is en dat er een 5nm Kirin 1020 processor in de smartphone zit. Wanneer we de telefoon kunnen verwachten, wanneer hij aangekondigd wordt en hoeveel de smartphone zal gaan kosten is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Huawei Mate 40 Pro duikt nu al op: maak kennis met de smartphone
Sluiten