Daniel Koster
Daniel Koster Gesponsord 30 jan 2017

Huawei Mate 9 review: gaan krachtige prestaties én een lange batterijduur samen?

De functies die je momenteel van je smartphone verwacht naast zaken als bellen? Die zijn op één hand te tellen: je telefoon moet snel zijn én dat blijven, lang meegaan op een volle accu en goede foto’s maken. Dat is precies wat de Huawei Mate 9 belooft. Maar maakt-ie het waar? Dat lees je in onze Mate 9 review.

Huawei is nu al een tijdje lekker bezig. De smartphones vliegen als warme broodjes over de toonbank. Dat is op zich logisch. Ze zien er nice uit en werken fijn. Maar, hoe staat het nieuwe vlaggenschip ervoor?

Mate 9 review

Mate 9 review

Wij gingen met de Mate 9 op stap om dit te testen. Eerst kort wat over de smartphone zelf. De 5,9 inch-smartphone kent uiteraard een vingerafdrukscanner die zich aan de achterzijde van het apparaat bevindt.

Mate 9 review

De camera is wederom afkomstig van Leica, één van onze favoriete cameramerken. Met zaken als een dual camera met bokeh functie, een low light modus en 4K-video zit alles omtrent de camera wel snor.

De kracht ligt elders

Waar de camera de Mate 9 van zijn concurrenten onderscheidt, is de ware kracht van het apparaat in twee andere zaken te vinden. Ten eerste onderscheidt de Mate 9 zich met de Kirin 960 processor. Dit is de snelste processor van Kirin die je kunt te vinden.

En met snel bedoelen we ook echt snel. Het apparaat werkt vloeiend en vlekkeloos. De vliegensvlugge processor laat je meerdere apps tegelijk draaien, games spelen die veel van je telefoon eisen en ga zo maar door.

Huawei Mate 9 review

Ten tweede is de batterij een absolute topper. De 4000 mAh-batterij zorgt ervoor dat de telefoon twee dagen lang meegaat op één oplaadbeurt. Dat is voor diegene die veel on the go is super praktisch.

Maar waar wij echt over te spreken zijn is dat-ie binnen twintig minuten weer voor de helft is opgeladen. Op die manier is jouw telefoon snel weer van genoeg juice voorzien. Dan kun jij er weer een dagje zorgeloos tegenaan!

Mate 9 review smartphonemarkt

Zo maakt de Mate 9 zijn belofte zeker waar. De telefoon gaat lang mee, is snel opgeladen en werkt vliegensvlug. De Mate 9 is via verschillende (web)winkels in Nederland te verkrijgen. Je vindt hier meer informatie over het apparaat.

In samenwerking met Huawei

Reageer op artikel:
Huawei Mate 9 review: gaan krachtige prestaties én een lange batterijduur samen?
Sluiten