Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Huawei Mate X: hoe zit het eigenlijk met de Galaxy Fold concurrent?

De opvouwbare smartphonemarkt is een bijzondere om te volgen. Samsung en Huawei hebben allebei, als eerste bedrijven ter wereld, officieel een vouwbaar toestel aangekondigd. Samsung was als eerste in deze strijd en had dus een pionier kunnen zijn. Echter zorgen problemen met het toestel ervoor dat Huawei de kans heeft om deze titel aan zich te binden met de Mate X. Maar de grote vraag is: hoe zit het eigenlijk met hun Galaxy Fold concurrent?

Problemen voor de Samsung Galaxy Fold

De glorie die Samsung, tijdens het Unpacked event in februari, wist te pakken met de eerst opvouwbare smartphone was snel voorbij. Huawei introduceerde tijdens MWC 2019 hun eigen Mate X: een opvouwbare smartphone die het spelletje net iets anders aanpakt dan Samsung. De Galaxy Fold was binnen no-time voorzien van een grote concurrent en een ware strijd leek los te barsten. Echter had Samsung wel degelijk een voorsprong doordat de releasedatum van het toestel bekend was geworden. De producent maakte zich op voor een lancering en zou met de Galaxy Fold een pionier van de markt worden. Totdat alles volledig misging.

Samsung heeft aardig wat problemen met de Galaxy Fold waardoor de releasedatum naar achteren geschoven moet worden. Samsung Nederland liet deze week weten dat deze datum nog bepaald wordt voor onze markt, maar dat de problemen wel dusdanig serieus zijn dat er goed onderzoek gedaan moet worden. Schermen van recensenten gingen uiterst makkelijk kapot en de problemen kwamen massaal boven water. Kortom: waar Samsung eerder de pionier van de opvouwbare smartphonemarkt kon worden, ligt de strijd met Huawei weer helemaal open.

Samsung Galaxy Fold

Maar waar we het de laatste tijd voornamelijk over Samsungs Galaxy Fold hebben, lijkt de Mate X van Huawei een beetje op de achtergrond te blijven. Hoe zit het eigenlijk met het toestel?

Hoe zit het met de Huawei Mate X?

Waar de Huawei Mate X tijdens MWC 2019 de grootste indruk wist te maken, zou het niet het eerste opvouwbare toestel van de markt worden. Samsung was helemaal klaar om het toestel komende maand al te lanceren. Maar waar dat bedrijf op dit moment bezig is om de schade te beperken en oplossingen te vinden, trek Huawei gewoon zijn eigen plan. De producent deinst niet terug voor problemen, verandert niet van strategie en weet dat het zijn werk goed gedaan heeft. Sterker nog: het bedrijf krijgt de kans om wederom te zeggen dat ze het beter voor elkaar hebben dan Samsung.

En dat is niet de eerste keer dat Huawei zo’n uitspraak heeft gedaan. Toen de twee voor het eerst tegenover elkaar stonden in de strijd om de vouwbare smartphones, maakte het bedrijf direct het design van Samsung belachelijk. En eerlijk is eerlijk: volgens veel media en mensen die ervaring hebben met het toestel is het design wel aanzienlijk strakker. Al blijft dit uiteraard ten alle tijden een kwestie van smaak. Maar de problemen van Samsung hebben niets met smaak te maken. Dit zijn gewoon feiten die flink wat geruchten in de wandelgangen hebben toegelaten.

Huawei Mate X

Zo zou de Huawei Mate X  lancering uitgesteld worden naar september volgens de geruchten. Echter is dit, volgens verschillende bronnen binnen het bedrijf, niet aan de orde. De opvouwbare smartphone uit Chinese hand zal nog steeds in juni gelanceerd worden. Deze release wordt vervolgens opgevolgd door de komst van de Mate X 5G dat in juli 2019 het daglicht ziet. Hoe je het ook went of keert: terwijl het spelletje en de strijd met Samsung compleet verandert is, zal Huawei gewoon zijn eigen plan blijven volgen. Dit met een mogelijke Pioniers positie in de markt als gevolg.

Meer van Huawei?

Huawei timmert hard aan de weg, net als wij van WANT. Sinds begin dit jaar hebben we een eigen podcast genaamd WantKast. Hierin bespreken we het grootste technieuws van de afgelopen week. Daar kan Huawei uiteraard niet bij ontbreken.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei Mate X: hoe zit het eigenlijk met de Galaxy Fold concurrent?
Sluiten