Opvouwbare Huawei Mate X gelekt dagen voor officiële onthulling

Het is maar dagen geleden dat de wereld tijdens Samsung’s Unpacked 2019 evenement de opvouwbare Samsung Galaxy Fold mocht bewonderen en we zijn alweer aan het uitkijken naar het antwoord van Huawei. Dat zou de Huawei Mate X moeten worden en deze zou als het goed is tijdens het Mobile World Congress onthuld moeten worden. Maar het zou de smartphonewereld niet zijn als er niet tot op de dag van de onthulling nog leaks opduiken. En gisteren was het inderdaad raak met een alvast een foto van de opvouwbare smartphone.

Poster Huawei Mate X

We moeten er wel meteen bij zeggen dat de leak niet afkomstig is via een betrouwbare tipster zoals Evan Blass en dat er een redelijke kans bestaat dat de foto niet legit is. Op het beeld zijn mannetjes te zien die een grote poster van de Huawei Mate X aan het ophangen zijn. De poster laat zien dat het toestel van een tablet verandert naar een compactere smartphone door hem naar buiten in te klappen.

Huawei Mate X

Andere aanpak Samsung

Mocht het inderdaad om de Huawei Mate X gaan, heeft de Chinese smartphonemaker duidelijk voor een andere aanpak gekozen dan Samsung. Bij de Galaxy Fold heb je aan de buitenkant in ingeklapte toestand een display, terwijl je binnenin nog een ander display hebt dat zichzelf uitvouwt tot tablet. Met de Mate X houdt je aan de buitenkant als het ware nog twee schermen over wanneer je het toestel opvouwt, wat mogelijk voor extra navigatiemogelijkheden zou kunnen zorgen.

Verder zou Huawei‘s opvouwbare toevoeging aan de smartphonemarkt al 5G internet ondersteunen. Om je foto’s mee te maken zou er een driedubbele camera zijn en de vingerafdrukscanner zou aan de zijkant zijn verwerkt. Overigens kunnen we ook binnenkort de (niet opvouwbare) Huawei P30 en P30 Pro verwachten, maar deze worden pas volgende maand onthuld in Parijs.

BGR

Reageer op artikel:
Opvouwbare Huawei Mate X gelekt dagen voor officiële onthulling
Sluiten