Huawei CEO “toevallig”gespot met Mate X na nieuws over onthulling Samsung Galaxy Fold

Zoals we weten is er tot nu toe niks terecht gekomen van de hele opvouwbare smartphone hype. Begin dit jaar mochten we kennismaken met zowel Samsung’s Galaxy Fold als de Mate X van Huawei. Beide toestellen zijn echter nog steeds niet gelanceerd, hoewel Samsung wel een mislukte poging heeft gewaagd. Nu de problemen met de Galaxy Fold zijn opgelost, heeft Samsung laten weten dat we het toestel in september kunnen verwachten. En toevallig werd de aandacht daarna weer getrokken door de Mate X, doordat de Huawei Consumer Business Group CEO Richard Yu in het wild werd gespot met het opvouwbare toestel.

Huawei Mate X vrijelijk te bekijken

Yu werd door voorbijgangers gespot met de opvouwbare Huawei Mate X bij  een vliegveld, waar hij nul moeite deed om het toestel te verbergen. Vaak wanneer onuitgebrachte toestellen buiten worden gebruikt, worden ze verstopt in een nietszeggende case. In dit geval leek het juist de bedoeling dat het toestel bekeken werd en de man liet voorbijgangers zelfs vrijelijk close-up shots maken.

Huawei Mate X

Lancering in september

Toeval? Of een goed getimede stunt? Wie zal het zeggen. In ieder geval mag de wereld blij zijn dat de opvouwbare smartphone weer vaart begint te krijgen. In september zou naast de Galaxy Fold ook de Mate X officieel onthuld moeten worden. Hoewel je beide toestellen op kunt vouwen, doen ze dat toch op hun eigen manier. Zo vouw je het scherm bij de Samsung Galaxy Fold naar binnen, terwijl het display bij de Mate X juist aan de buitenkant nog zichtbaar blijft in opgevouwen toestand. Volgens sommigen zou de methode van Huawei beter zijn voor het scherm. De tijd zal leren welke smartphonemaker het beter heeft gedaan. Voorlopig heeft Samsung echter wel meteen al iets te bewijzen.

Huawei Mate X

Maar Samsung blijft niet bij de pakken neerzitten en is in de tussentijd ook nog bezig met andere opvouwbare projecten. Zo heeft het Koreaanse bedrijf een tijdje terug nog een patent ingediend voor een opvouwbare AR-bril.

Android Authority

Reageer op artikel:
Huawei CEO “toevallig”gespot met Mate X na nieuws over onthulling Samsung Galaxy Fold
Sluiten