Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 jan 2019

Huawei’s MateBook 13: dunnere MacBook Air inclusief Nvidia graphics

Tijdens CES 2019 komt Huawei met een directe concurrent voor de MacBook Air. De Chinese techgigant, die voornamelijk bekend staat om haar telefoons en tablets, onthult de gloednieuwe MateBook 13. Deze laptop bevindt zich qua prijsklasse tussen de ultradunne MateBook X en de budgetvriendelijke MateBook D, maar heeft een geheim wapen. Het is simpelweg ook een MacBook Air, maar dan met Nvidia graphics. 

Huawei’s MateBook 13: directe MacBook Air concurrent

Huawei heeft haar gloednieuwe MateBook 13 laptop aangekondigd tijdens CES 2019. De producent lijkt direct de concurrentie aan te gaan met Apple, aangezien hij ons direct doet denken aan de nieuwe MacBook Air. Echter is het nieuwe pareltje van de Chinese techgigant een stukje dunner en is hij gewapend met een grafische kaart van Nvidia. Eerder werd de laptop al aangekondigd in China, maar deze weet nu ook zijn weg te vinden naar het westen.

Met een hoogte van 8.31 inch en een breedte van 11.26 inch is de nieuwe MateBook 13 zo’n 6% dunner dan de nieuwe MacBook Air. Waar die laatstgenoemde een screen-to-body ratio van 82% heeft, komt de MateBook 13 met een 88% ratio. Daarnaast is de nieuwe laptop van Huawei voorzien van een touchscreen met 2160 x 1440 resolutie, welke voorzien is van een pixeldichtheid van 200PPI. De dikte van de MateBook is 0.59 inch, wat in tegenstelling tot de MacBook zo’n 2 inch dunner is. Echter valt er op het gebied van gewicht nog wel wat te winnen, daar is de MacBook al snel zo’n 49 gram lichter.

MacBook Air 2018

Uiteraard is via bovenstaande foto te zien dat het design van de laptop, op de Windows knop na, volledig is overgenomen van Apple.

Overige specificaties en beschikbaarheid

Onder de motorkap vinden we een Intel Core i5-8265U processor of een Intel Core i7-8565U processor. Bij die eerste optie wordt 256GB SSD geheugen geleverd, waar dat bij de i7 variant zo’n 512GB is. Beide modellen zijn voorzien van 8GB aan RAM geheugen, waar de Nvidia GeForce MX 150 alleen bij de i7 variant toegepast is.

MateBook 13 Huawei

De MateBook 13 is vanaf 29 januari beschikbaar vanaf €999. Heb je meer interesse in de i7 variant, inclusief Nvidia kaart, ben je al snel €1299 lichter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei’s MateBook 13: dunnere MacBook Air inclusief Nvidia graphics
Sluiten