Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 25 aug 2018

Vanaf nu koop je in Nederland ook Huawei MateBook laptops

Het Chinese bedrijf Huawei ken je waarschijnlijk van zijn smartphones, maar ze hebben in de collectie ook al een tijdje laptops. Vorig jaar zagen we de eerste laptops in de MateBook serie verschijnen, maar helaas waren deze niet te vinden op de Nederlandse markt. Huawei heeft echter aangekondigd dat we vanaf nu naast de smartphones ook de Huawei Matebook X Pro en twee Matebook D laptops gewoon in Nederland kunnen scoren.

Matebook X Pro

De Matebook X Pro is uitgerust met een 13,9 inch 3K LTPS touchscreen met een resolutie van 3000 x 2000 pixels. Hij is 14,6 mm dik en komt met dunne randen rondom het display. Deze zijn dusdanig dun, dat er geen ruimte meer overblijft voor de camera. Uiteraard heeft de laptop wel een camera, maar deze zit op een wat onorthodoxe plek. Hij is namelijk verborgen in het toetsenbord en komt tevoorschijn wanneer je hem nodig hebt. Zo hoef je ook niet telkens een sticker op je camera te plakken, zodat je niet bespied wordt. En dat terwijl Huawei volgens de Amerikaanse en inmiddels ook Australische overheid ons voor China zou bespionneren.

Huawei MateBook X Pro

Onder de motorkap vinden we verder een 8ste generatie Intel Core i7 8550U of i5 8250U processor om de laptop de poweren. Je kunt gaan voor 8GB of 16GB LPDDR3 werkgeheugen en hebt de keuze uit 256 of 512 GB aan SSD opslagruimte. Voor je graphics krijg je een Nvidia GeForce MX150 met 2GB GDDR5, zodat je lekker kunt games, video’s editen en kunt genieten van je films en series.

Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook D

Dan hebben we de Huawei MateBook D laptops. Hiervan kunnen we twee verschillende modellen in de Nederlandse winkels vinden. We hebben namelijk de MateBook D 14 met een 14 inch display en een MateBook D variant met een 15,6 inch display. Het display van de MateBook D 14 heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, waarmee je lekker breed kunt genieten van de digitale wereld. De laptop weegt 1,47 kg en is 15,6 mm dik. De aan/uit knop komt met een geïntegreerde vingerafdrukdscanner, zodat je snel met je vinger kunt inloggen.

Voor de processor is Huawei gegaan voor een 8ste generatie Intel Core i7 en een Nvidia GeForce MX150 zorgt voor de grafische aangelegenheden. Verder is de laptop uitgerust met en 57,4 WH batterij, welke zo’n 12 uur mee zou moeten gaan. Huawei‘s slimme besparingsmodus zou ervoor moeten zorgen dat de efficiëntie verder met 15 procent wordt vergroot.

Huawei MateBook D 14

Het MateBook D model met een 15,6 inch Full HD IPS display is met een dikte van 16,9 mm iets dikker dan het kleinere model, maar nog steeds behoorlijk dun. De screen-to-body ratio is 83 procent en de laptop zelf weegt 1,9 kg. Onder de motorkap vinden we een Intel i5-8250U processor met 8GB ddr4 werkgeheugen en 256GB SSD opslagruimte. Er bestaat ook een krachtigere versie met een zevende generatie Intel i7 processor en 16 GB RAM.

Huawei MateBook D 15,6 inch

Prijzen en beschikbaarheid

De duurste laptop van de groep is de MateBook X Pro met een adviesprijs van 1899 euro. De 14 inch MateBook D met de i7 processor komt met een prijskaartje van 1149 euro, terwijl de variant met een Core i5 processor je 1049 euro kost. Dan hebben we nog de MateBook D met het 15,6 inch display en de Core i5 processor met een prijskaartje van 949 euro.

Naast laptops en smartphones is Huawei ook bezig met smartwatches. Het bedrijf zou zelfs bezig zijn met een smartwatch met ingebouwde oordopjes.

Tweakers

Reageer op artikel:
Vanaf nu koop je in Nederland ook Huawei MateBook laptops
Sluiten