Dominick Vietor
Dominick Vietor Tablets & Computers 24 feb 2020

Huawei MateBook X Pro en MatePad Pro 5G: dit zijn de nieuwe laptops en tablet van Huawei

De laptop- en tabletdivisie van Huawei hebben er een aantal nieuwe aanwinsten bij. In een vrij verlaten Barcelona toonde Huawei een nieuwe Huawei MateBook X Pro, MateBook D 13 en MateBook D 14 en de MatePad Pro 5G. In dit artikel lees je er alles over, en delen we onze eerste ervaringen.

Nieuwe Huawei MateBook X Pro lijkt MacBook met Windows

Huawei zet met de nieuwe MateBook X Pro de trend voort die het eerder met zijn laptop gestart was: het maken van MacBook-achtige laptop met Windows. In onze recente review van de Huawei MateBook 13 concludeerden we al dat de laptops van Huawei niet erg origineel zijn, maar dat deze aanpak wel goed werkt. De MateBook 13 bleek een uitstekende keuze voor wie een mooie Windows-laptop wil.

Huawei MateBook X Pro Emerald Green
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

De nieuwe Huawei MateBook X Pro is dat ongetwijfeld ook, maar doet er qua specs nog een schepje bovenop. Het apparaat heeft een 13,9-inch scherm met een resolutie van 3000×2000 pixels en – volgens Huawei – een indrukwekkende kleurweergave. De randen rond het scherm zijn superklein en hebben de webcam van de laptop naar het toetsenbord verdrongen. Zo kun je ‘m makkelijk blokkeren voor extra privacy, maar het betekent wel dat hij niet erg handig gepositioneerd zit. De laptop heeft een metalen unibody van slechts 1,33kg en is verkrijgbaar in een erg mooie Emerald Green kleur naast de standaard grijze en zilveren uitvoering.

Huawei MateBook X Pro webcam
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Intern is de nieuwe MateBook X Pro helemaal up-to-date. Hij is verkrijgbaar met maximaal een tiende generatie Intel Core i7-chipset, 16GB RAM, verbeterde Shark Fin-ventilatoren en een 56Wh-batterij die het de hele dag vol zou moeten houden. De prijzen lopen – afhankelijk van de chipset en opslagruimte – uiteen van €1499 (Core i5, 512GB opslag) tot €1999 (Core i7, 1TB opslag).

Twee nieuwe budgetlaptops

Voor wie dat te duur is, heeft Huawei de MateBook D-series. De nieuwe MateBook D 14 en MateBook D 15 verschillen vooral qua schermformaat van elkaar. De D 15 heeft een bijna randloos 15,6-inch full HD-scherm; de D 14 heeft een 14-inch full HD-scherm. In tegenstelling tot dat van de MateBook X Pro, zijn de schermen van de MateBook D-series niet aanraakgevoelig.

Huawei MateBook D 14
De Huawei MateBook D 14. Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

De prijzen van de MateBook D 14 en MateBook D 15 zijn identiek en liggen tussen de €999 en €1299 afhankelijk van de configuratie. Wat voor dat geld vooral opvalt is dat ze nog steeds erg fijn aanvoelen. Ze hebben een mooie en stevige metalen behuizing en kleine schermranden. De schermkwaliteit had wat beter gekund: het display kan niet echt helder en kleuren zijn een beetje flets.

Huawei MateBook D 15
De Huawei MateBook D 15. Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Toch lijken de MateBook D 14 en MateBook D 15 in hun geheel nette laptops voor een mooie prijs. Ze beschikken over usb-c poort, hebben vingerafdrukscanners en gezien hun prijs goede specificaties.

MatePad Pro 5G is eerste 5G-tablet van Huawei

Naast drie laptops liet Huawei ook een nieuwe tablet zien: de MatePad Pro 5G. De eerste 5G-tablet van Huawei die vooral opvalt vanwege zijn bijna randloze 10,8″ display met puchhole voor de selfiecamera en bijzondere achterkant. In plaats van metaal en glas, heeft Huawei voor deze tablet gekozen voor een achterkant van glasvezel of kunstleer.

De tablet is uit te breiden met een toetsenbord met extra lange key travel en/of een speciale stylus. Die Huawei M-Pencil laad draadloos op aan de tablet.

Huawei MatePad Pro 5G
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

De MatePad Pro 5G is uitgerust met een Kirin 990-chipset, minimaal 6GB werkgeheugen en draait op Android 10. Hij moet het helaas wel stellen zonder Google-apps en Google Play Services; voor apps moet je het doen met de Huawei AppGallery.

De MatePad Pro 5G is verkrijgbaar vanaf €799 voor de variant met 265GB opslag en 8GB werkgeheugen. Wie geld wil besparen kan vanaf €549 terecht bij de Huawei MatePad Pro met alleen wifi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei MateBook X Pro en MatePad Pro 5G: dit zijn de nieuwe laptops en tablet van Huawei
Sluiten