Mark Hofman
Mark Hofman Tablets & Computers 25 nov 2019

Is het een iPad? Een Galaxy? Nee, het is de Huawei MatePad Pro!

Huawei heeft vandaag de MatePad Pro aangekondigd in China. De tablet dook eerder al op in gelekte foto’s en deed heel veel mensen denken aan een kruising tussen een iPad en een Samsung Galaxy Note 10. En nu het apparaat officieel het daglicht gezien heeft, is dat ook precies wat het is.

De Huawei MatePad Pro is een 10,8-inch display en is voorzien van een hole-punch notch. Dat betekent simpelweg dat er een gat in het display zit waar de selfie-camera in verstopt zit. Maar ondanks het feit dat de MatePad Pro over een arsenaal aan specificaties beschikt is het apparaat heel simpel samen te vatten: het is aan de voorkant net een iPad Pro en aan de achterkant net een Samsung Galaxy Note 10. En heel eerlijk gezegd kunnen we daar niet zo snel negatief tegenover staan.

Huawei MatePad Pro
De achterkant van de tablet (Afbeelding: Huawei)

Huawei introduceert MatePad Pro

De Huawei MatePad Pro beschikt over een 10.8-inch display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Het meest opvallende van het display is dan wel het gat dat erin zit, wat uiteraard de hole-punch is. In dit gat zit de camera verwerkt. In hoeverre de hole-punch qua grootte uitpakt is niet te zeggen, gezien het feit dat het onduidelijk is of er gebruikt gemaakt wordt van een OLED of een LCD scherm. Wel weten we dat er een Kirin 990 processor onder de motorkap hangt, dat minimaal wordt bijgestaan door 6GB aan RAM-geheugen en 128GB aan opslagcapaciteit.

De MatePad Pro beschikt over vier speakers en weegt zo’n 460 gram. Op de achterkant van de tablet zit een 13-megapixelcamera en qua software draait de tablet op EMUI 10. Op het gebied van de accu zit het overigens 0ok wel snor. De MatePad Pro heeft een 7250mAh batterij die ondersteuning biedt voor 40W-snelladen. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om de draadloos te laden, dit kan met een snelheid van 15W. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Reverse Wireless Charging, waardoor je de MatePad Pro als een draadloze oplader gebruikt voor andere apparaten. Wanneer je dat doet is het mogelijk om te laden met een vermogen van 7,5W.

Huawei MatePad Pro
Voorkantje (Afbeelding: Huawei)

Bekend uiterlijk

Zoals gezegd is het uiterlijk van de Huawei MatePad Pro er eentje die wel bekend voor komt. Wanneer je de tablet aan de voorkant vasthebt zijn het vooral de vormen van de tablet die ervoor zorgen dat hij sterk lijkt op een iPad Pro. Draai je hem om lijkt de tablet zeker iets weg te hebben van een Galaxy Note 10 smartphone. Dat heeft dan vooral te maken met de kleurenopties en het camerasysteem dat verticaal op de achterkant bevestigt zit. En geloof ons of niet: dat vinden we alles behalve een negatief iets.

De Huawei MatePad Pro is op dit moment alleen in China te verkrijgen vanaf 12 december 2019. De standaardversie, met 6GB RAM en 128GB opslagcapaciteit, kost omgerekend zo’n 426 euro. Wie meer uit zijn tablet wil halen kan kiezen voor de variant met 8GB RAM en 256GB aan opslagcapaciteit. Of, en wanneer, de tablet naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend.

Huawei MatePad Pro
Tablet met een toetsenbord (Afbeelding: Huawei)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is het een iPad? Een Galaxy? Nee, het is de Huawei MatePad Pro!
Sluiten