Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 27 feb 2018

Huawei onthult MediaPad: high-end tablet met verrassingen

Het team van Huawei laat zich leiden door een  visie van een verbonden wereld. Het bedrijf streeft naar het maken van baanbrekende apparaten, die ons dagelijks leven en de communicatie met elkaar en andere apparaten opnieuw definieert. Binnen deze filosofie past de onlangs aangekondigde Huawei MediaPad M5 tablet zonder twijfel.

High-end tabletervaring

Volgens Huawei zou de MediaPad M5 je tabletervaring naar het hoogste niveau tillen. Als druk bezig bent met werk, school, feesten en reizen, heb je doorgaans wel je smartphone bij je, maar is deze niet altijd even handig voor wat je wilt doen door het relatief kleinere scherm. Een tablet kan dan een mooie optie zien, als je niet meteen je laptop erbij wilt halen. Huawei’s tablet is uitgerust met een Crystal clear 2K display en is ontworpen met 2.5D-glas om in al je media behoeftes te voorzien. Ja, 4k schermen zijn mooier, maar we weten dat Huawei apparaten ook altijd met een schappelijk prijskaartje komen.Huawei MediaPad M5 tablet

Harman Kardon audio

Bij mooie beelden hoort natuurlijk ook even goede audio. Hiervoor is de tablet uitgerust met Harman Kardon speakers voor een nog intensere beleving van je video’s en games. De tablet ondersteunt Hi-Res audio en de Huawei Histen-technologie biedt ook nog 3D geluiden via de twee stereo speakers. Huawei grapt dat je enige zorg nog is dat je  niet voor geluidsoverlast zorgt. Hoewel we vertrouwen hebben in het Chinese bedrijf, zal dat waarschijnlijk wel meevallen met een tablet.Huawei MediaPad M5

Verschillende varianten MediaPad M5

De MediaPad M5 is beschikbaar in twee verschillende versies. Bij één model krijg je een 8,4 inch display en bij de tweede variant mag je aan de slag op een 10,8 scherm. Daarnaast is er ook nog een MediaPad M5 Pro. Deze is beschikbaar in één variant met een 10,8 display en wordt geleverd met Huawei’s M-Pen stylo. Deze heeft 4.096 niveaus aan drukgevoeligheid, zodat je op een natuurlijke manier op je tablet kunt tekenen.

En hoewel op papier tekenen misschien “echter” is volgens sommige kunstenaars, is er toch niks vervelenders dan dat je je tekening niet kunt roteren en verplaatsen en je daadwerkelijk vast zit met wat je op papier hebt gezet. Verder krijg je bij de Pro variant ook een dun, full-size toetsenbord en een nauwkeurige HD-touch. Op deze manier wordt je tablet net een mini computer.

 

 

Huawei MediaPad M5

Eind maart beschikbaar

De tablets komen verder allemaal met Huawei‘s eigen octa-core Kirin 960 chipset in combinatie met 4GB RAM. Bij de standaard M5 modellen kun je kiezen uit 32GB, 64GB of 128GB opslagruimte. De Pro versie komt alleen met 64GB of 128GB aan opslagruimte. Indrukwekkend is de batterijcapaciteit van de apparaten. Zo komt de kleinste M5 met een 5.100mAh batterij en krijgen de twee 10,8 inch modellen zelfs een batterijcapactiteit van 7.500mAh. Wat de tablets nog een extra boost geeft is dat je ze kunt gebruiken om al je slimme apparaten met elkaar te synchroniseren. De drie tablets zullen in Nederland eind maart al beschikbaar zijn. Hierbij kun je kiezen uit de kleuren Champagne Gold en Space Grey.

Huawei MediaPad M5

Tablets bestaan ook al best een tijdje. Niet allemaal worden echter even succesvol. Zo bestond deze tablet al voor de iPad. Hij heeft het helaas toch niet gered, omdat hij vol zat met ontwerpfouten.

Reageer op artikel:
Huawei onthult MediaPad: high-end tablet met verrassingen
Sluiten