Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 24 jun 2019

Huawei: nieuw besluit zorgt voor nog meer teruglopende cijfers

Het zit Huawei niet mee. Ondanks dat de Chinese smartphonefabrikant begin dit jaar erg goede zaken deed gooide het conflict met de Verenigde Staten flink wat roet in het eten. Het handelsverbod zorgde er namelijk voor dat zowel het kopen van onderdelen als uitvoeren van toestellen moeilijker werd. Het lijkt er nu zelfs op dat de veelbelovende Mate 30-lijn eronder gaat lijden.

Huawei vermindert het aantal verschepingen

De recente Huawei-ban heeft er in mei al voor gezorgd dat het bedrijf besloot om minder toestellen te gaan verschepen die niet voorzien zijn van Huawei‘s eigen Kirin chipset. Het is onlangs echter bekend geworden dat nu zelfs ook de luxere toestellen hieronder zullen gaan lijden. Huawei blijkt nu namelijk de productie van zijn toekomstige vlaggenschepen sterk te verminderen. Hierbij moeten we denken aan minder productie, en minder verschepingen, van de Huawei Mate 30 serie.

Gezien ARM, van Amerikaanse origine, indirect patent heeft op de Kirin chips zal het bedrijf ook hier een alternatief moeten vinden.

Wel gaan de geruchten nu dat de nieuwe toestellen als nog in aanmerking zullen komen voor de Android Q update. Dit terwijl Huawei een tijdje terug bezig leek te zijn met haar eigen besturingssysteem.

Dalende verkoopcijfers

In totaal verwacht het bedrijf dankzij het conflict met de Verenigde Staten zo’n 40 tot 60% minder te verkopen . In het eerste kwartaal van dit jaar wist Huawei namelijk zo’n 60 miljoen toestellen naar het buitenland te verschepen, maar dat zullen er nu een heel stuk minder gaan zijn.

Als het bedrijf straks door haar voorraad Kirin chips heen is dan zullen ze vermoedelijk nog dieper in de problemen komen te zitten. Dit omdat het materiaal afkomstig is van ARM Holdings, dat gebruik maakt van Amerikaanse technologie. Ook de bijbehorende software is uit de Verenigde Staten afkomstig.

De laatste ontwikkelingen rondom de toestellen en het handelsverbod zijn te lezen in het Huawei overzicht.

Reageer op artikel:
Huawei: nieuw besluit zorgt voor nog meer teruglopende cijfers
Sluiten