Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Huawei voor minimaal nog een jaar verboden in de Verenigde Staten

Huawei en de Verenigde Staten hebben alles behalve een lekker lopend huwelijk. Zo geldt er op dit moment een Huawei-verbod in het land die nog minimaal tot 15 mei 2021 gaat duren.

De Amerikaanse President Donald Trump heeft vandaag het verbod verlengt met minimaal 1 jaar. Het gaat hierbij niet om het handelsverbod, maar om de netwerkapparatuur. Amerikaanse Providers mogen deze dus minimaal tot volgend jaar niet afnemen.

Huawei-verbod in de Verenigde Staten verlengd

In een persbericht van de Amerikaanse overheid wordt de verlenging van het verbod aangekondigd. Het volgt het vorige verbod van 1 jaar op, dat op 15 mei 2019 van start ging. Rond 15 mei 2021 zal er gekeken worden of het verbod met nog een jaar verlengd wordt.

Het besluit heeft uiteraard gevolgen voor het Chinese bedrijf maar ook zeker voor de Amerikaanse telecomproviders. Het komende jaar kunnen ook zij geen gebruik maken van de apparatuur van Huawei en ZTE. De providers moeten dus opzoek naar een alternatief. Of het direct invloed heeft op het handelsverbod tussen Amerika en Chinese bedrijven is op dit moment nog niet bekend.

Huawei Harmony OS
Een logo met mensen ervoor. (Afbeelding: AFP / Fred Dufour)

HMS

Het verbod op de netwerkapparatuur van Huawei geldt nog steeds wegens de verdenkingen van spionage. Dat is de hele reden dat Huawei ook niet kan handelen met Amerikaanse bedrijven. Hierdoor heeft de Chinese techgigant geen toegang tot de diensten van Google. Dit betekent dus dat diensten als Google Maps, Gmail en YouTube niet te gebruiken zijn op de apparaten van Huawei. Daarnaast hebben gebruikers geen toegang tot de Google Play Store, waardoor bepaalde applicaties ontbreken in het aanbod.

Om een alternatief te bieden zijn de Huawei Mobile Services uitgerold. Dit zijn de eigen diensten van Huawei waar consumenten gebruik van kunnen maken. Onder de Huawei Mobile Services valt ook de AppGallery, dat een alternatief moet zijn voor de Google Play Store. Benieuwd de diensten van Huawei precies te bieden hebben en wat jij daar als consument mee kan? Check dan zeker even ons achtergrondartikel.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei voor minimaal nog een jaar verboden in de Verenigde Staten
Sluiten