Mark Hofman
Mark Hofman Digital 3 aug 2020

Huawei Mobile Services: wat is HMS, waarom is het er en wat kan je er mee?

Sinds Huawei geen gebruik meer mag maken van de Google-diensten, hoor je mensen steeds vaker de term HMS zeggen. Die afkorting staat voor de Huawei Mobile Services en is het alternatief voor smartphones van het Chinese bedrijf.

Alleen wat heb jij als consument nu precies aan HMS? Waarom hebben we de diensten en wat is het nu precies? In de video die hierboven te zien is, leggen we het je haarfijn uit!

De Huawei Mobile Services

De Huawei Mobile Services zijn dus diensten van Huawei. Deze zijn te gebruiken op de smartphones van het bedrijf. Dat heeft alles te maken met de ban die de Amerikaanse President Donald Trump in zijn land heeft doorgevoerd. Hierdoor zijn producten van Huawei niet alleen verbannen, maar mogen Amerikaanse bedrijven er ook niet meer mee samenwerken. Dat geldt dus ook voor Google, die tot begin vorig jaar altijd de diensten leverde voor Huawei.

In Azië verandert er niet veel, want daar leunde de smartphones altijd al op de Huawei Mobile Services. Dat is dan ook de reden dat het Chinese bedrijf zo snel een alternatief kan bieden in het westen. Alleen is het wel de vraag of het geschikt is voor de westerse consument.

Dat antwoord geef ik je niet in de bovenstaande video. Dat gaan we binnenkort doen door middel van een review. Maar voor je kan beslissen of de Huawei Mobile Services een waardig alternatief is, moet je eerst begrijpen wat het precies inhoudt.

Daarom bespreek ik hierboven niet alleen wat het is, maar geef ik dus ook een stukje extra context door het achtergrondverhaal te delen. Vervolgens kijk in naar de AppGallery. Dat moet hét alternatief zijn voor de Google Play Store. Verder kijk ik naar de overige diensten die HMS te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Huawei Assistent of eigen streamingdiensten als Huawei Music en Video.

Meer video’s van WANT

Bij WANT maken we uiteraard meer video’s! Zo geven we je tegenwoordig iedere zondag een gloednieuwe video op YouTube, maar staat ons archief op de website ook vol!

Ben je benieuwd naar de overige video’s of wil je ze allemaal bekijken? Check dan zeker even dit overzicht!

 

Reageer op artikel:
Huawei Mobile Services: wat is HMS, waarom is het er en wat kan je er mee?
Sluiten