Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 okt 2018

Huawei: onze smartphone is beter dan de Nintendo Switch

Sinds de App Store op de iPhone werd gelanceerd, is gaming een steeds belangrijker onderdeel aan het worden van de smartphone. Maar de laatste paar maanden begint dat echt opvallend te worden. Er komen steeds meer telefoons op de markt die zich duidelijk richten op gamers. De ROG phone die we in juni al konden testen is daar een goed voorbeeld van, maar ook de Razer Phone 2 is daar erg geschikt voor. De meest recente speler die gaming als uithangbord gebruikt is Huawei. Zij hebben de Huawei Mate 20 X onlangs onthuld en zetten de smartphone af tegenover de Nintendo Switch.

Huawei Mate 20 X versus Nintendo Switch

Normaal gesproken kiezen telefoonmakers er voor om hun telefoons te vergelijken met hetgeen dat er momenteel op de markt is, zonder direct de naam van de concurrent te noemen. Maar bij de Huawei Mate 20 X werd de confrontatie aangegaan met de Nintendo Switch om zo te benadrukken wat de voordelen zijn van de Huawei Mate 20 X.

Huawei Mate 20 X Nintendo Switch

Zo zou de Huawei Mate 20 X een betere portable gaming machine zijn, die uitgerust gaat worden met een optionele controller die je aan de zijkant kunt bevestigen. Op die manier is het mogelijk om games met een controller te spelen, wat over het algemeen een stuk fijner werkt.

Huawei Mate 20 X Nintendo Switch

Ook het scherm van de Huawei Mate 20 X zou superieur zijn aan de Nintendo Switch. De Huawei Mate 20 X heeft een 7,2 inch scherm waarbij je games op een 1080p-resolutie kan spelen. Het scherm van de Nintendo Switch is 6,2 inch en heeft in de handheldmodus een resolutie van 720p.

Huawei Mate 20 X Nintendo Switch

Tot slot zou ook de batterij van de Mate 20 X beter zijn. Met een volle batterij kun je 6 uur en 40 minuten spelen, terwijl de batterij bij de Nintendo Switch het na drie uur al op moet geven.

Het enige wat ze niet vergelijken is welke games je er op kan spelen. Wat dat betreft doet de Nintendo Switch het wat ons betreft nog altijd wat beter. Meer over die spelcomputer vind je hier.

Reageer op artikel:
Huawei: onze smartphone is beter dan de Nintendo Switch
Sluiten