Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 nov 2018

Galaxy S10 te snel af: Huawei Nova 4 met gat in scherm duikt opnieuw op

Samsung kondigde een paar weken geleden naast zijn opvouwbare toestel ook nieuwe smartphoneschermen aan. Op het gebied van schermtechnologie is de Koreaanse fabrikant de grootste speler op de markt. Zo levert de techgigant bijvoorbeeld ook schermpanelen aan Apple.

Huawei Nova 4 duikt opnieuw op

Tussen die nieuwe schermen zat ook het Infinity O-scherm. Dat is een scherm met een gat, in plaats van een notch. Een paar weken later blijkt dat meerdere fabrikanten met een dergelijke technologie bezig zijn. Van Apple dook een patent op, en Huawei‘s equivalent is zelfs al in het wild gespot.

Sterker nog, recente geruchten wijzen erop dat Huawei zijn grote concurrent af gaat troeven. De Chinese fabrikant toonde deze week het onaangekondigde toestel tijdens de verjaardag van Jackson Yee, een populaire 18-jarige zanger.

Huawei Nova 4 Huawei Nova 4

Heel kort kreeg het publiek de Nova 4 te zien. Gelukkig hebben oplettende kijkers snel screenshots genomen, die je in dit artikel kunt bewonderen. Die hele verjaardag mag je dus snel weer vergeten.

We zien inderdaad een kleine uitsparing, linksboven in het scherm. Daar zit de camera in/achter. Daardoor is er geen inham meer nodig, oftewel een notch. Ook is de rand aan de bovenkant een stuk dunner. Het resultaat is een stuk moderner design, al is het asymmetrische effect wennen.

Helaas is de kin aan de onderkant nog steeds vrij dik, zoals voor de meeste smartphones van dit moment geldt. Apple krijgt die rand wel dunner door een duurdere technologie in te zetten, die vooralsnog niet in de marges van dit soort toestellen past.

Huawei Nova 4 Huawei Nova 4

Begin 2019?

We weten verder vrij weinig over de Huawei Nova 4. Zo hebben we de achterkant bijvoorbeeld nog niet eens gezien. Naar verwachting zal het toestel van die kant vooral op de Mate 20 Pro lijken. De gelekte afbeelding van een paar dagen geleden toonde al een headphone jack aan de achterkant.

Naar verwachting wordt de Nova 4 zeer binnenkort al gelanceerd, op 12 december in China. Helaas zal het toestel waarschijnlijk pas begin 2019 ergens uitgebracht worden wereldwijd, hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam.

WinFuture

Reageer op artikel:
Galaxy S10 te snel af: Huawei Nova 4 met gat in scherm duikt opnieuw op
Sluiten