Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 nov 2018

Huawei Nova 4 gespot inclusief gat in display en headphone jack

Terwijl Samsung zich aan het klaarmaken is voor het eerste toestel met het Infinity-O scherm, komt Huawei met het nieuws dat het haar eigen invulling heeft van de technologie. Deze komt in de vorm van de Huawei Nova 4. Maar nog geen paar uur later is het toestel al gespot in het wild, inclusief gat in het scherm én een headphone jack.

Huawei Nova 4 gespot

Huawei heeft vandaag bekend gemaakt dat het ook bezig is met de productie van een eigen Infinity-O display. Dit houdt in dat het toestel niet voorzien is van een notch zoals we hem nu kennen, maar gewapend is met een klein gaatje in het scherm. In dat gaatje zit de camera van het toestel verwerkt. Maar noem het toeval of niet: het toestel is zojuist gesignaleerd in het wild. En eerlijk is eerlijk: het ziet er strak uit.

Op de foto is een man te zien met, wat waarschijnlijk de Nova 4 is, een smartphone in zijn hand. Het toestel heeft geen “normale” notch, maar is gewapend met een klein gaatje in het scherm. Eentje die we eerder al zagen bij de Samsung Galaxy A8s, welke vorige maand werd aangekondigd in China. De cut-out wordt vergezeld door dunnere bezels, al is dat wel een beetje lastig te zien door de flinke hoes die om het toestel zit.

Huawei Nova 4 gespot

Headphone Jack behouden

Ondanks het feit dat Huawei het desing van het toestel geheim houdt door een case, is de headphone jack overduidelijk zichtbaar. En dat valt op. Huawei lijkt mee te gaan met de innovatie op het gebied van het display, maar lijkt nog wel vast te houden aan de oude vertrouwde Headphone jack. En daar zal de producent zonder enige twijfel heel veel mensen blij mee maken. De feature verdween twee jaar geleden voor het eerst van de iPhone, maar is inmiddels in heel veel toestellen niet meer te bekennen.

Huawei heeft nog niet bevestigd wanneer de Nova 4 officieel het daglicht gaat zien, maar we kunnen wel een voorproefje verwachten in januari 2019. In China zal het toestel vervolgens een paar weken later te koop zijn. De internationale markt kan rekening houden met een release in het eerste deel van 2019, maar uiteraard gaat dit later nog een stukje specifieker worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei Nova 4 gespot inclusief gat in display en headphone jack
Sluiten