Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 dec 2018

Huawei Nova 4 onthuld: betaalbare alleskunner

Na weken aan leaks is de Huawei Nova 4 eindelijk onthuld. Een degelijke Android smartphone waar we anders niet zoveel over zouden schrijven, maar die door het gat in het scherm opvalt. Ja, de beruchte camera-uitsparing die ook naar de Galaxy S10 komt.

Huawei Nova 4 onthuld

Samsung was er alsnog eerder bij, ook al komt de Galaxy S10 pas in februari of maart. Onlangs werd namelijk de Samsung Galaxy A8s onthuld. Een goed voorbeeld van Samsungs nieuwe strategie: eerst innovatieve features naar goedkopere toestellen brengen, om zo de Chinese concurrentie af te troeven. In dat segment verliest de Koreaanse fabrikant namelijk rap marktaandeel.

Maar goed, terug naar Huawei. Aan de achterkant van de Huawei Nova 4 zitten drie camera’s, met een 48 megapixel sensor als centraal hoogtepunt. Onder de motorkap vind je de capabele Kirin 970.

Huawei Nova 4

Het grote 6.4-inch scherm heeft een resolutie van 2310 x 1080. 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen maken het specspakket helemaal af. Aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner, en een 3750 mAh batterij zorgt ervoor dat je de dag doorkomt.

Specs waar je U tegen zegt dus, al zal dit toestel vooral opvallen vanwege zijn uitsparing. Nu nog opvallend innovatief, maar over enkele maanden zul je dat bij vrijwel elke fabrikant zien. Dat neemt echter niet weg dat de Huawei Nova 4 een solide deal lijkt te gaan worden, met een omgerekend prijskaartje van 490 dollar.

Er komt ook een goedkoper model, maar dan moet je de 48MP camera omwisselen voor een 20MP camera. Die kost omgerekend 450 dollar. De Huawei Nova 4 komt uiteindelijk waarschijnlijk ook naar Europa, dus dit blijft niet beperkt tot een Chinees feestje.

Huawei Nova 4
Reageer op artikel:
Huawei Nova 4 onthuld: betaalbare alleskunner
Sluiten