Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 dec 2018

Officiële persrenders tonen Huawei Nova 4 in vol ornaat

We hebben nog slechts vier dagen te gaan voor de onthulling van de Huawei Nova 4. Een toestel dat even de primeur leek te krijgen als het om gaten in schermen gaat. Toch was Honor eerder, met de Honor View 2.

Huawei Nova 4

Daar zal Huawei echter niet wakker om liggen, want Honor is een dochtermerk van de Chinese fabrikant. Met gaten in schermen bedoelen we de uitsparing voor de selfiecamera, die we in steeds meer aankomende smartphones zien. Daardoor is er geen notch meer nodig, de lelijke inham die je kent van de iPhone X. In plaats daarvan wordt er alleen een gaatje geplaatst voor de selfiecamera.

Hoe dat eruit ziet? Daar hebben we direct een goed voorbeeld van. Hier kun je bijvoorbeeld de onlangs onthulde Samsung Galaxy A8s checken, een toestel dat door diezelfde uitsparing een goed voorproefje op de Galaxy S10 geeft.

Huawei Nova 4

Maar goed, terug naar de Huawei Nova 4. Dat toestel kunnen we na een aantal vage gelekte foto’s nu ook in vol ornaat bewonderen. Officiële persrenders zijn namelijk opgedoken, in verschillende kleurvarianten.

Het toestel heeft een driedubbele camera aan de achterkant, een setup die sterk doet denken aan de P20 Pro. Qua design dan, want de sensoren wijken af. Sterker nog, de verschillende varianten van de Nova 4 hebben alleen al verschillende camera’s.

Verschillen

Duidelijkheid en simpliciteit qua verschillende namen en varianten is nooit de sterkste kant van de fabrikant geweest. In het geval van de Nova 4 valt het gelukkig nog enigszins mee.

Het lijkt er sterk op dat er twee varianten komen, beide met de Kirin 970 onder de motorkap, 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Ze hebben zelfs allebei dezelfde 16MP monochrome camera, een trend die Huawei volhoudt, en een 2MP dieptesensor.

Huawei Nova 4 Huawei Nova 4

De voornaamste camera aan de achterkant verschilt echter. Op het goedkope model zit een 20MP camera, terwijl de duurdere variant de gloednieuwe 48MP sensor heeft van Sony. Een volgende stap die volgend jaar veel fabrikanten gaan zetten.

Verder wijkt het design niet af. Beide varianten hebben een zeer modern design, met zeer dunne schermranden. Dat wordt mogelijk gemaakt door de uitsparing, die ervoor zorgt dat er geen inham meer nodig is. Die uitsparing verbergt een 25MP selfiecamera.

Komende maandag, 17 december dus, wordt de Huawei Nova 4 onthuld.

Droidshout

Reageer op artikel:
Officiële persrenders tonen Huawei Nova 4 in vol ornaat
Sluiten