Huawei bevestigt officiële onthullingsdatum Mate 30 (Pro)

De Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro zien deze maand nog het daglicht. Ondanks alle problemen van de afgelopen maanden is de productie van de vlaggenschepen alles behalve stil komen te liggen. De Chinese techgigant maakte dit weekend op Twitter bekend dat het eindresultaat niet lang meer op zich laat wachten. Maar welke software gaat gepaard met de nieuwe smartphones?

Huawei Mate 30 (Pro) ziet nog deze maand het daglicht

Na een vrij rustige zomer, barst de smartphone-markt in september weer helemaal los. Zo start deze week IFA 2019, wat simpelweg een van de grootste tech-beurzen van Europa is. Daarbij gaan de geruchten dat de vernieuwde Galaxy Fold op 6 september weer boven water komt, zien we Apple op 10 september de nieuwe iPhones onthullen en lijkt dus ook Huawei niet achter te willen blijven. De Chinese techgigant maakt op Twitter bekend dat het de Huawei Mate 30 (Pro), de opvolger van de populaire Mate 20 en Mate 20 Pro, op 19 september gaat onthullen in München.

Huawei de slogan “Rethink Possibilities” aan de onthulling gekoppeld. Een passende slogan voor alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Eerder liet Google aan Amerikaanse website The Verge weten dat belangrijke Google diensten niet meer standaard op de toestellen te vinden zijn, gezien het feit dat Amerikaanse bedrijven nog steeds geen groen licht hebben op een samenwerking met Chinese techgigant. Daarom zal bij de lancering van deze smartphones de focus vooral op de creativiteit van Huawei liggen. Hoe gaat de producent om met alle restricties?

Android of toch Harmony OS?

Sinds een aantal weken weten we dat Huawei hun alternatief op Android, Harmony OS, zo goed als gereed heeft voor gebruik. De producent heeft destijds gezegd dat dit systeem voornamelijk als plan B bedoeld is en niet als definitieve vervanging van Android. Naast het besturingsysteem heeft de producent ook een eigen Play Store alternatief opgezet en is het bezig geweest met Map Kit: een soort Google Maps variant die vooral voor ontwikkelaars bedoeld is. We weten op dit moment niet waarmee de Mate 30 (Pro) gewapend zal zijn.

Wat het toestel zelf te bieden heeft weten we officieel gezien ook nog niet helemaal, maar we hebben door alle geruchten van de laatste maanden wel een sterk idee. Zo is het toestel waarschijnlijk voorzien van een Kirin 990 processor, welke deze week op de IFA waarschijnlijk het daglicht gaat zien. Daarbij lijken andere leaks ons te vertellen dat het toestel ook over een cirkelvormig-camerasysteem beschikt en een zogeheten “waterfall” notch.

Wat het toestel daadwerkelijk te bieden heeft, zien we op 19 september dus.

Reageer op artikel:
Huawei bevestigt officiële onthullingsdatum Mate 30 (Pro)
Sluiten