Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 februari 2019

Huawei bevestigt onthullingsdatum P30 en P30 Pro

Wie door eerdere geruchten denkt dat Huawei niet aanwezig is op MWC 2019, heeft het mis. De producent is wel degelijk aanwezig op de beurs, maar zal het gloednieuwe P30 vlaggenschip niet tonen. Dat doet het bedrijf, volgens een uitnodiging, volgende maand in Parijs.

Huawei bevestigt onthullingsdatum P30 (Pro)

Huawei is ook in 2019 gewoon aanwezig op MWC 2019. Eerdere berichten lieten doorschemeren dat de producent het nieuwe vlaggenschip, de P30, niet zal tonen tijdens de beurs. Echter betekent dit natuurlijk niet dat er niets van het bedrijf te zien is. Dat is in dit overzicht te lezen. Maar waar we eerder al dachten dat dit het geval zou zijn, is het nu ook echt bevestigt. Zowel op Twitter als via uitnodigingen voor de pers, wordt duidelijk dat Huawei het P30 vlaggenschip volgende maand onthult in Parijs.

Op de uitnodigingen van de Huawei P30 en P30 (Pro) onthulling wordt vooral gericht op de tekst “Rewrite the Rules”. Dit doet de producent ook zeker door de toestellen niet op MWC 2019 te tonen. Er was een tijd dat elke smartphone producent dit deed, maar in de laatste jaren worden er steeds meer eigen events gehouden. Zo organiseert Samsung het Unpacked event een paar dagen voor de beurs, maar wacht Huawei een hele maand. Waar MWC 2019 op 24 februari van start gaat, zal de producent de grote onthulling op 26 maart plaats laten vinden.

Rewrite the Rules

De slogan voor de P30 en P30 Pro lijkt dus “Rewrite the Rules” te worden, maar hoe Huawei dit gaat doen is nog niet bekend. Geruchten en leaks rondom het toestel zijn buitengewoon schaars, al weten we wel dat ze over een druppelnotch beschikken. Ook gaan er geluiden dat het standaard vlaggenschip over drie camera’s beschikt en de Pro versie er vier draagt. De teaser hierboven geeft ons, door het camerawerk, sterk het idee dat ook 10x Hybride zoom aanwezig zal zijn op het toestel. Uiteraard is dit niet gebaseerd op officiële informatie, maar zijn het onze hersenen die ons dit vertellen.

Of de feature daadwerkelijk naar het vlaggenschip komt, en wat het te bieden heeft, zal op 26 maart 2019 dus bekend worden in Parijs. De datum waarop Huawei de regels gaat herschrijven, zoals de producent dat zo mooi zegt.

Reageer op artikel:
Huawei bevestigt onthullingsdatum P30 en P30 Pro
Sluiten