Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 feb 2019

Huawei maakt onthullingsdatum P20 opvolgers bekend

Waar producenten als Samsung, LG en Sony besluiten om hun nieuwe vlaggenschepen te tonen tijdens het Mobile World Congress, doet Huawei het net iets anders. Het merk kondigt via een Pools persbericht aan dat de nieuwe Huawei P20 opvolgers pas in maart onthult gaan worden. De P30 is dus de grote afwezige tijdens MWC 2019. 

Onthullingsdatum Huawei P20 opvolgers

Tijdens het Mobile World Congress tonen de grootste producenten ter wereld het nieuwste van het nieuwste op het gebied van smartphones. Zo is de Galaxy S10 serie te zien tijdens de beurs, komt LG met een nieuw vlaggenschip en gaat OnePlus een wel heel geheimzinnig event organiseren tijdens MWC. Maar waar de meeste producenten toch streven om de onthulling rond het evenement te plannen, doet Huawei het net even anders. De Poolse vestiging van het bedrijf maakt de onthullingsdatum van de P20 opvolger bekend.

Het nieuwe vlaggenschip, naar verwachting de Huawei P30, zal eind maart onthult gaan worden in Parijs. Dat word bekend via een persbericht van Huawei Poland. Ondanks het feit dat de producent er wederom voor kiest om het toestel niet te onthullen tijdens MWC 2019, is de releasedatum alles behalve verrassend. De succesvolle P20 serie werd vorig jaar rond dezelfde tijd aan het grote publiek getoond.

Huawei P20 Pro assistent

Wat de toestellen te bieden hebben en hoe ze eruit komen te zien is op dit moment, uiteraard, nog niet bekend. Wel gaan de geruchten dat de nieuwe P30 serie voorzien is van grotere displays, indrukwekkende camera’s en krachtige processors met veel RAM geheugen. In hoeverre deze informatie klopt, zullen we eind maart te zien en te horen krijgen.

Succesvol jaar voor Huawei

Het succes rondom Huawei, en de smartphones die het levert, is inmiddels uitgegroeid tot flinke proporties. De producent maakte een immense groei mee in het afgelopen jaar op het gebied van verscheepte smartphones en verkoopcijfers. Zo wist Huawei zelfs de positie van Apple over te nemen in het marktaandeel, waardoor het de tweede meest succesvolle smartphone-producent ter wereld werd.

Huawei P Smart 2019 review uitgelicht

De verwachting is dat Huawei de immense groei van 2018, door kan trekken in 2019. Mocht dat zo zijn dan zou het zomaar de jacht in kunnen zetten op Samsung, dat op dit moment marktleider is. Echter heeft die producent, met de Galaxy S10 serie en de opvouwbare Galaxy F, genoeg materiaal om ook in 2019 de cijfers hoog te houden. Dat het een interessante strijd wordt staat vast. Een strijd die eind maart/begin april pas echt los gaat barsten.

Reageer op artikel:
Huawei maakt onthullingsdatum P20 opvolgers bekend
Sluiten