Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 24 feb 2014

Huawei onthult een smartphone en twee phablets

Nog voor de officiële start van het Mobile World Congress in Barcelona presenteerde Huawei gisteren al z’n nieuwe producten. Eén smartphone en twee tablets waar je ook mee kan bellen. De Ascend G6, MediaPad X1 en MediaPad M1. Als eerste bespreken we de Ascend G6:

Ascend G6

De wereld is het afgelopen jaar overspoeld met selfies, in Nederland is het zelfs het woord van 2013 geworden. Huawei probeert hier met de Ascend G6 op in te springen door een 5-megapixel camera aan de voorkant te plaatsen. Aan de achterkant van het toestel zit een 8-megapixel camera. De 4,5-inch smartphone heeft een resolutie van 960 x 540 pixels, wat niet erg hoog is. Daarnaast bevat de telefoon een 1.2GHz quad-core processor, draait-ie op Android 4.3 Jelly Bean en is-ie geschikt voor 4G-netwerken. Het toestel gaat 249 euro kosten.

 
Met 7.9 milimeter is de telefoon dikker dan de Ascend P6. Daarnaast lijkt het toestel erg veel op zijn voorganger, al oogt hij wat goedkoper. Op zich is het gek dat de telefoon niet gaat draaien op de nieuwste versie van Android, wat je wel zou verwachten bij de nieuwste telefoons. Mede door het lage prijskaartje zal deze telefoon toch meer in de middenklasse vallen en het waarschijnlijk niet op kunnen nemen tegen de nieuwste smartphones van onder andere Samsung en LG, die later deze week nog worden gepresenteerd.

Mediapad X1

Naast de nieuwe smartphone lanceert Huawei ook twee nieuwe phablets. De Mediapad X1 en de Mediapad M1. De Mediapad X1 is een 7-inch tablet met belfunctie, ofwel een phablet. Het scherm telt een resolutie van 1200 x 1920 en biedt dus 323 pixels per inch (PPI). De phablet heeft een aluminium body en is verkrijgbaar in vier kleuren (zwart, wit, champagne en lichtroze). Wat tegenvalt is dat de phablet op de vrij oude Androidversie 4.2 Jelly Bean draait. Verder heeft-ie een 1.6GHz processor en een 5000mAh batterij waarmee het toestel 21 dagen op stand-by kan staan of 25 uren gebruikt kan worden.

 
Het toestel heeft een RAM-geheugen van 2GB, 16GB opslagruimte en een 32GB MicroSD. Ook deze phablet heeft een 5-megapixel camera aan de voorkant en daarnaast een 13-megapixel camera aan de achterkant. De Mediapad X1 krijgt een adviesprijs mee van 399 euro.

Talkband B1
Naast de Mediapad X1 onthulde Huawei de Talkband. Deze slimme armband is bedoeld als accessoire voor de X1 en is zowel een bluetooth headset als een slaap- en fitnesstracker. Doordat de Talkband als headset kan worden gebruikt, kan de phablet in de jaszak blijven zitten terwijl je belt. Daarnaast is de Talkband waterbestendig en beschikt deze over een display waarop de tijd kan worden weergegeven. De slimme armband is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, voor een adviesprijs van 99 euro.

 

Mediapad M1

Naast de Mediapad X1 met wat hogere specs heeft Huawei ook de Mediapad M1 onthult. Deze 8-inch phablet heeft wat lagere specs en valt meer in de middenklasse. Met een resolutie van 800 x 1280 is het aantal PPI’s een stuk lager dan de X1. Waar de X1 323 PPI telt, heeft de M1 maar 188 PPI. Ook de M1 draait op Android Jelly Bean 4.2. Met een 4800mAh batterij heeft deze phablet een stand-by tijd van 500 uur en een gebruikstijd van tien uur.

 
Verder heeft ook dit model een 1.6GHz processor, 16GB opslagruimte en 32GB MicroSD. Wel heeft de M1 een kleinere RAM-geheugen van 1GB. Met een 1-megapixel camera aan de voorkant en een 5-megapixel camera aan de achterkant heeft de X1 ook betere camera’s aan beide kanten. De Mediapad M1 zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit en krijgt een adviesprijs mee van 299 euro.

Reageer op artikel:
Huawei onthult een smartphone en twee phablets
Sluiten