Huawei werkt aan goede oplossing voor ons grootste smartphoneprobleem

Huawei wil een probleem oplossen waar elke smartphone-eigenaar bekend mee is: wat doen we nou met die accu’s in die handige apparaten? Ze lopen soms best snel leeg en dat heeft ertoe geleid dat sommige telefoons batterijen met een hoge capaciteit hebben. Maar ook dat lijkt niet helemaal de oplossing te zijn.

Een grote klacht van smartphone-gebruikers is dat accu’s niet altijd lang meegaan. Daardoor komen we steeds meer telefoons tegen die een grote accu hebben, maar dat heeft ook weer nadelen. Telefoons worden daardoor dikker en we hebben ook gezien dat dit, onder verkeerde omstandigheden, brandgevaar oplevert.

Huawei gaat op pad

Een andere oplossing voor het probleem kan in de hoek van het opladen gezocht worden. Iemand z’n smartphone gemakkelijk kunnen laten opladen lijkt een voor de hand liggend idee te zijn, maar de oplossing implementeren is vaak andere koek. Maar dat is wel het pad dat Huawei nu ingeslagen is.

De Chinese fabrikant heeft namelijk een patent ingediend voor draadloos opladen. Nu is dat niet nieuw an sich, maar wat wel nieuw is: dat kan over een grotere afstand gebeuren. Onlangs bracht Xiaomi daar al een conceptvideo over naar buiten. De precieze afstand wordt helaas niet genoemd in het patent.

Huawei P30 Pro New Edition
Achterkant van de smartphone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Smartphones zijn natuurlijk al draadloos op te laden. Maar nu leunt dat systeem nog op twee spoelen die precies tegenover elkaar gezet moeten worden. Daardoor heeft de technologie last van een gigantische beperking. Je moet je telefoon namelijk op een specifieke plek in huis neerleggen of plaatsen.

Elektriciteit versturen

Huawei heeft nu een methode ontdekt waarmee de spoel in de telefoon toch elektriciteit kan ontvangen van de draadloze oplader, door die elektriciteit te versturen via allerlei zaken in huis of op kantoor. Denk dan aan ijzer, aluminium en koper, maar ook mensen, huisdieren, aarde, zeewater en nog veel meer.

OnePlus 9 Pro maakt grote indruk en kan bizar snel draadloos opladen

Dergelijke manieren van opladen kunnen ook effect gaan hebben op de wearablesmarkt. Maar wat te denken van allerlei smarthomesensoren die je in huis hebt staan, die werken op accu’s? Omdat het hier om een patent gaat, weten we nog een heleboel dingen niet, zoals bijvoorbeeld het gevaar van de technologie.

ITHome

Reageer op artikel:
Huawei werkt aan goede oplossing voor ons grootste smartphoneprobleem
Sluiten