Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Huawei bevestigt onthulling opvouwbare 5G smartphone

De Galaxy S10 is al lang geen groot geheim meer. De leaks stromen op dagelijkse basis binnen, eigenlijk al maanden lang. De Huawei P30-serie bleef daarentegen nog een mysterie. Tot vanmorgen: toen lekten officiële afbeeldingen en specificaties. Toch heeft Huawei nog meer verrassingen in petto voor komende maand: een opvouwbare 5G smartphone.

Opvouwbare 5G Huawei smartphone

Eind februari vindt namelijk de grootste beurs voor smartphones ter wereld plaats. Dan hebben we het natuurlijk over het Mobile World Congress, in Barcelona. Daar is Huawei niet alleen aanwezig met de P30-lijn, maar ook met een innovatief antwoord op Samsungs Galaxy Fold.

Dat hoef je niet met een korrel zout te nemen, want dat heeft Huawei Consumer Business Group CEO Richard Yu zelf bevestigd. Tijdens het Mobile World Congress gaat de Chinese gigant zijn opvouwbare smartphone tonen, een toestel dat voorlopig nog geen naam heeft.

Het innovatieve stukje hardware is bijna gereed voor primetime, en komt op zijn vroegst in april op de markt. Het toestel beschikt tevens over 5G, dankzij Huawei’s eigen next-gen Balong 5000-modem. Op dat vlak profiteert Huawei van zijn positie als koploper op het gebied van netwerktechnologie.

Je kunt dus op een van de interessantste smartphonebeurzen sinds jaren rekenen. Zo maakten we eerder vandaag bijvoorbeeld al kennis met een smartphone zonder knoppen, ports of uitsteeksels. Hier lees je meer over de bijzonder innovatieve Apex 2019.

Schaal?

Daarnaast komt er dus ook een golf aan opvouwbare toestellen. Niemand wilt de boot missen. Het is echter maar de vraag hoe ver die projecten al zijn. Zijn het smartphones die je vervolgens direct kunt aanschaffen, of krijgen we enkel prototypes te zien?

Huawei heeft ambitieuze plannen, en wil zijn exemplaar dus op zijn vroegst in april al op de markt hebben. Het is op het moment van schrijven echter onbekend om hoeveel exemplaren de initiële run zal gaan. Gezien de complexiteit van dergelijke designs is het bijvoorbeeld alleen al indrukwekkend dat Samsung met de Galaxy Fold al direct voor 1 miljoen units gaat.

Hoe dan ook heeft Huawei een mooi jaar voor de boeg. Waar de rest van de markt met teruglopende groei kampte, zette Huawei vorig jaar een groei van 20 procent neer. Naar verwachting zal de partij dit jaar voor goed Apple passeren. Richard Yu is duidelijk in zijn doel: “Huawei zal wereldwijd de nummer één zijn, op zijn vroegst dit jaar en op zijn laatst volgend jaar.”

Daarbij benadrukt hij dat de politieke druk “geen invloed heeft op de consument, die nog steeds Huawei vertrouwt.”

Reageer op artikel:
Huawei bevestigt onthulling opvouwbare 5G smartphone
Sluiten