Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 februari 2019

Huawei geeft Samsung het nakijken met opvouwbare Mate X

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Samsung vorige week zijn Galaxy Fold heeft aangekondigd. Een smartphone die je kunt uitklappen om op die manier een groter scherm te krijgen en inklappen wanneer je hem in je broekzak wilt stoppen. We wisten toen eigenlijk al dat er andere bedrijven zouden komen die ook met een opvouwbare telefoon zouden komen. Om de MWC 2019 is de Huawei Mate X onthuld. En die laat de Samsung Galaxy Fold het nakijken zien.

Maak kennis met de Huawei Mate X

De Huawei Mate X is een smartphone met een OLED display van 8 inch. Als je hem opvouwt dat is hij 11 millimeter dik. Verder beschikt hij over een 4.500mAh batterij en ondersteunt hij 5G, dus is hij klaar voor de toekomst. Tot slot draait de telefoon op de Kirin 980 processor die door Huawei zelf is gemaakt.

Huawei Mate X

Wanneer de telefoon is opgevouwen dan heb je een dual-screen smartphone, waarbij je het achterste scherm kunt gebruiken om selfies te maken. Vouw je hem open, dan heb je een smartphone die bijna vierkant is en doet denken aan een tablet.

Huawei Mate X

De batterij zelf is overigens ook snel op te laden dankzij Huawei SuperCharge. Binnen een half uur moet het mogelijk zijn om de batterij tot 85 procent opladen, waardoor je hem weer makkelijk snel kunt gebruiken. Ook beschikt het device over een fingerprint sensor, waardoor hij ook qua privacy van de juiste techniek is voorzien.

Huawei Mate X

Hij wordt verder voorzien van 8 GB RAM en beschikt over 512 GB aan opslag. Kortom, het is een device om je vingers bij af te likken. Daar staat ook wel iets tegenover. Hij zal 2.299 euro gaan kosten, waardoor je een een rib uit je lijf moet trekken om hem in huis te halen. De Huawei Mate X moet later dit jaar uitkomen.

Wil je meer lezen over de MWC 2019? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Huawei geeft Samsung het nakijken met opvouwbare Mate X
Sluiten