Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 01/02/2019

Ziet Huawei’s aankomende opvouwbare smartphone er zo uit?

Huawei heeft grootse plannen voor 2019. Dat moet ook wel, gezien de techgigant volgend jaar de grootste smartphonefabrikant ter wereld wil worden. Alles wijst erop dat het bedrijf een goede kans maakt. CEO Richard Yu heeft al uitgebreid verteld over Huawei’s plannen voor een opvouwbare smartphone.

Opvouwbare smartphone Huawei

Het toestel wordt op 24 februari onthuld, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dat is dezelfde beurs waar we kennis gaan maken met de Galaxy S10 en de opvouwbare Galaxy Fold. Diw worden vier dagen eerder onthuld, op 20 februari.

Specificaties spreken van een 5-inch scherm aan de voorkant, een notch die gezichtsherkenning mogelijk maakt en ondersteuning voor 5G. Richard Yu claimt zelfs dat het toestel krachtig genoeg is om jouw computer te vervangen. Maar goed, neem dat soort claims vooral met een korrel zout.

De CEO is namelijk niet vies van grootse woorden. Volgems hem is de opvouwbare smartphone namelijk “the smartphone that comes after the smartphone.” Echt de volgende stap dus. De evolutie van het succesvolste consumenten elektronica-product aller tijden: succes!

We weten verder erg weinig over de plannen van Huawei. Zo is de naam bijvoorbeeld ook nog een mysterie, al geven geregistreerde handelsmerken van Huawei wel hints. We hebben de Mate Flex, Flexi, Fold en Mate F voorbij zien komen.

Renders

LetsGoDigital heeft alle officieel bevestigde informatie gecombineerd met wat we al weten door aangevraagde patenten. Dat resulteert in renders die verrassend realistisch ogen. Voor zover we al weten hoe de opvouwbare Huawei eruit gaat zien, is dit het dichtste wat we op dit moment bij de real deal kunnen komen.

Huawei opvouwbare smartphone Huawei opvouwbare smartphone

Gisteren dook tevens een opvouwbare gaming smartphone op van Samsung, vanuit het niks. Ook Huawei werkt aan een vergelijkbaar model, al is het onduidelijk of de Chinese techgigant ook voor fysieke knoppen gaat.

Een ding is in ieder geval duidelijk: het Mobile World Congress gaat voor het eerst in jaren een hoop verrassingen met zich meebrengen.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Ziet Huawei’s aankomende opvouwbare smartphone er zo uit?
Sluiten