Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 mrt 2019

Huawei: opvouwbare smartphones uiteindelijk goedkoper dan vlaggenschepen

Tijdens de afgelopen MWC 2019, waarvan je hier het uitgebreide overzicht vindt, was er veel aandacht voor opvouwbare smartphones. Verschillende partijen lieten hun eigen model zien en het lijkt er dan ook op dat dit de nieuwe hype is. Maar er zit in één nadeel aan de nieuwe soort smartphone: ze zijn nogal duur. Als het aan Huawei ligt, is dat een tijdelijk probleem. Zij denken dat de opvouwbare smartphones uiteindelijk goedkoper gaan worden dan de zogenaamde flagship-telefoons.

Goedkopere opvouwbare smartphones in de toekomst

In een interview met het Duitse De Welt liet de CEO van Huawei, Richard Yu, zich uit over de opvouwbare smartphones. Hij denkt dat de nieuwe lijn aan smartphones een grote impact gaan hebben op de markt in zijn geheel. Als een extra reden daarvoor geeft hij aan dat andere bedrijven al bezig zijn om de techniek in de opvouwbare smartphones te kopiëren en zelf te gebruiken. Dat is vaak een teken van succes. Maar in Europa wordt de Huawei Mate X gelanceerd voor 2300 euro, waardoor het niet geschikt is voor het grote publiek. Volgens Yu is dat tijdelijk.

Huawei Mate X

Wanneer de opvouwbare smartphones populairder worden en de techniek het mogelijk maakt om ze goedkoper te produceren, dan zou het voor Huawei mogelijk zijn voor een prijs van rond de 1000 euro en uiteindelijk zelfs rond de 500 euro. Daarmee zou het een product voor de massa gaan worden en kan iedereen het dus kopen. De vraag is natuurlijk hoe lang dat gaat duren.

Ook is er nog de vraag of Apple in de wereld van de opvouwbare smartphone stapt. In het verleden werden producten succesvol op het moment dat Apple zich er mee ging bemoeien. De kans dat ze dit jaar met iets op de markt komen is klein en het lijkt er dan ook op dat Apple even de kat uit de boom kijkt.

Reageer op artikel:
Huawei: opvouwbare smartphones uiteindelijk goedkoper dan vlaggenschepen
Sluiten