Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Huawei P30 in vol ornaat gelekt, met goed nieuws!

Ondanks dat Apple eerst nog bedolven werd onder kritiek toen het merk de headphone jack op zijn iPhones schrapte, volgde later de rest van de markt. Ook Google, OnePlus en Huawei. Geen van die merken hebben vervolgens de port weer teruggebracht. Nu lijkt het er sterk op dat de Huawei P30 daar verandering in gaat brengen.

Huawei P30 duikt op

De Huawei P20 had dus geen headphone jack. De doorgaans zeer betrouwbare leaker OnLeaks heeft nu echter renders van dat onaangekondigde toestel gedeeld. We zien een strak design dat doet denken aan de OnePlus 6T.

Dat komt vooral door de dunne schermranden en de notch in de vorm van een waterdruppel. Allemaal leuk en aardig, maar het meest opvallende nieuws zit aan de onderkant van het toestel. Naast de USB C-port zien we namelijk netjes een 3.5mm headphone jack.

Huawei p30 Huawei p30 Huawei p30

Al met al doet het Chinese merk op deze manier een slimme zet. Consumenten die het moderne design van toestellen als de OnePlus 6T willen, maar geen afscheid willen nemen van de headphone jack, lijken er een aantrekkelijke optie bij te gaan krijgen.

High-end specs

Verder heeft het toestel een 6-inch scherm, en zitten er drie camera’s aan de achterkant. Waaronder een 40MP camera met 5 keer zoom zonder kwaliteitsverlies. Selfies kunnen genomen worden met een 24MP selfiecamera.

Onder de motorkap zit de Kirin 980, die we kennen van de Huawei Mate 20. Oftewel, we hebben hier echt te maken met een krachtpatser. Dat er anno 2019 alsnog een headphone jack zit op zo’n high-end wapenfeit, is dan ook goed nieuws.

Naar verwachting wordt de Huawei P30 tijdens of vlak na het Mobile World Congress onthuld, eind februari. Dat is dezelfde beurs waar de Samsung Galaxy S10 naar verluidt zijn debuut zal gaan maken.

Android Police

Reageer op artikel:
Huawei P30 in vol ornaat gelekt, met goed nieuws!
Sluiten