Mark Hofman
Mark Hofman Tech 16 apr 2019

Geruchten bevestigd: Huawei introduceert gloednieuwe P30 Lite

Nadat Huawei de gloednieuwe P30 en P30 Pro vlaggenschepen introduceerde, bleven er nog vragen hangen over een goedkope variant. De Chinese techgigant komt jaarlijkse met een “Lite” variant van de smartphones en doet dat dit jaar niet anders. Maak kennis met de goedkopere Huawei P30 Lite! 

Huawei introduceert P30 Lite

Nadat Huawei op 26 maart de P30 en P30 Pro introduceerde bleven er geruchten hangen over een goedkopere variant. Net als bij de nieuwe vlaggenschepen gingen de geruchten rondom een “Lite” variant al enige tijd de ronde. Gelukkig schiet Huawei vandaag de kogel door de kerk en maakt het de volledige P-serie compleet. Het introduceert de gloednieuwe Huawei P30 Lite. Maar wat kunnen we nu precies verwachten van deze goedkopere variant?

Huawei P30 Lite onthuld

Om te beginnen beschikt dit specifieke toestel over een 6.15-inch FullView-scherm, aanzienlijk kleiner dan de P30. Dat toestel beschikt namelijk over een 6.47-inch OLED scherm. Wel hanteert de Lite variant een minimalistische Dewdrop Notch, wat het verschil met de grotere broertjes iets kleiner maakt. Ook op het gebied van prestatie komt het toestel weinig te kort. De P30 Lite weet met 4GB aan werkgeheugen en een octa-core Kirin 710-processor bijzonder goed te presteren. Daarnaast beschikt hij over een 3340mAh batterij en Quick Charge ondersteuning. Kortom: het toestel biedt logischerwijs minder dan de P30 (Pro), maar heeft wel degelijk iets te bieden.

Camera’s en beschikbaarheid

De grote vraag is alleen: hoe zit het met de camera’s. De focus van de P-serie heeft altijd bij fotografie gelegen en dat is te merken bij de P30 (Pro). Iets wat ook zeker het geval is met de goedkopere P30 Lite. Deze beschikt namelijk over een triple-camerasysteem dat bestaat uit een 48MP (f/1.8) groothoeklens, een 8MP ultragroothoeklens (ultra-wide) en een 2MP bokehlens. Hierdoor weet het toestel uitzonderlijk goede foto’s te maken. Denk hierbij aan 120 graden groothoekfoto’s en portretten met bokeh-effecten. Wie voor de Lite gaat levert misschien wel overal wat in, maar kan nog steeds prima uit de voeten met het camerasysteem. Sterker nog: de specificaties zijn gewoon hartstikke goed.

Huawei P30 Lite onthuld

De Huawei P30 Lite is vanaf 10 mei beschikbaar in de kleuren Peacock Blue, Pearl White en Midnight Black. De kosten? €369! Vanaf 22 april is de P30 Lite te bestellen in de pre-order. Doe je dat, dan krijg je de Huawei FreeBuds Lite (ter waarde van €119) er gratis bij!

Meer van Huawei?

Huawei timmert hard aan de weg, net als wij van WANT. Sinds begin dit jaar hebben we een eigen podcast genaamd WantKast. Hierin bespreken we het grootste technieuws van de afgelopen week. Daar kan Huawei uiteraard niet bij ontbreken.

Benieuwd naar onze podcast? Je checkt hieronder een aflevering!

Reageer op artikel:
Geruchten bevestigd: Huawei introduceert gloednieuwe P30 Lite
Sluiten