Dit is waarom de Huawei P30 twee belangrijke features mist

Huawei staat bekend om de camera’s op zijn smartphones en vergelijkt tijdens presentaties dan ook vaak de eigen camera prestaties met die van smartphones van andere bedrijven. Het bedrijf geeft aan dit te doen omdat veel mensen nog steeds niet weten dat hun camera’s de beste zijn. En inderdaad levert de pas gelanceerde Huawei P30 mooie beelden op. Toch mist het toestel net zoals de Pro versie twee features, die doorgaans wel bij andere smartphones te vinden zijn. We hebben het over de mogelijkheid om 60fps 4k video’s te maken en de autofocus op de selfiecamera. Dit is waarom het toestel de twee features niet heeft.

30fps 4k video’s niet nuttig

In meerdere interviews werd aan de smartphonemaker gevraagd waarom het nieuwe nieuwe toestel geen 4k video’s op kan nemen met een snelheid van 60fps, terwijl dat toch een feature is waar veel smartphonemakers juist trots op zijn. Huawei geeft aan de feature overbodig te vinden, omdat het voordeel van 4k video’s alleen te zien zou zijn op erg grote schermen. Het zou daarom weinig nut hebben om hem aan het Huawei P30 arsenaal toe te voegen. Ook zou het formaat behoorlijk wat ruimte in beslag nemen op de smartphone en de smartphonemaker raadt dan ook aan om te gaan voor full-HD video’s.

Huawei P30

Grotere notch Huawei P30 door autofocus

Ook de autofocus voor de voorste camera vind Huawei niet nodig. Het bedrijf geeft aan zich te focussen op het hebben van de best mogelijke sensor in plaats van de sensor met de meeste features. Ook zou autofocus helemaal niet nodig zijn voor de selfiecamera, aangezien selfies doorgaans vanuit een vaste positie worden genomen. Daarbij zou het toevoegen van de feature ervoor hebben gezorgd dat de notch van de P30 een stuk groter zou zijn geworden en dat was iets dat ze er niet voor over zouden hebben.

Op zich komt Huawei met redelijke argumenten en we moeten zeggen dat ze uiteindelijk toch wel kwalitatief hoogwaardige beelden weten te produceren. Volgens DxOMark, welke gespecialiseerd is in het beoordelen van de camerakwaliteit van smartphones, zou de Huawei P30  Pro zelfs de beste op de markt zijn.

 

PhoneArena

Reageer op artikel:
Dit is waarom de Huawei P30 twee belangrijke features mist
Sluiten