Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 maart 2019

Nederlandse prijzen Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite gelekt!

Over iets minder dan een weekje komt Huawei met drie langverwachte toestellen: de Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite. Ze worden in Parijs onthuld.

Huawei P30 Pro prijzen

De leakers van WinFuture hebben het voor de zoveelste keer voor elkaar gekregen om informartie rondom deze onaangekondigde toestellen te bemachtigen. Eerder kregen we al renders te zien, dit keer gaat het om de Europese (en dus ook Nederlandse) prijskaartjes!

Gezien het om WinFuture gaat, is de kans zeer groot dat de onderstaande informatie klopt. Desalniettemin kan het wijs zijn om een kleine korrel zout erbij te pakken.

Huawei P30 Pro
De Huawei P30

De Huawei P30 Pro wordt logischerwijs het prijzigste toestel. Dan hebben we het over een prijskaartje van 999 euro, in ruil voor 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Voor 1099 euro wordt daar 256GB van gemaakt.

Dat opslaggeheugen is overigens uitbreidbaar, mits je voor Huawei’s gloednieuwe nanoSD gaat. Een standaard microSD-kaartje past er niet in.

Al met al wordt de Huawei P30 Pro dus een stuk goedkoper dan de huidige Mate 20 Pro, ondanks de verbeteringen. Het enige wat je inlevert is 3D-gezichtsherkenning, maar daar krijg je wel een vingerafdrukscanner in het scherm voor terug.

Huawei P30 en P30 Lite prijzen

Dan is het tijd voor de Huawei P30. Voor 749 euro krijg je in Europa 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Daarmee is het toestel een stuk goedkoper dan de Samsung Galaxy S10.

Tot slot hebben we nog de Huawei P30 Lite, een Android smartphone met ‘slechts’ 4GB aan werkgeheugen. Met een prijskaartje van 369 euro is dat echter een prima deal, zeker omdat je 128GB aan opslaggeheugen krijgt.

Huawei P30 Pro
De Huawei P30

Al met al heeft de Chinese techgigant een interessante lineup aan nieuwe toestellen klaar staan, met varianten die in vrijwel elk prijssegment zich kunnen meten met de concurrentie. Op naar volgende week!

?Check ook: Galaxy S10 verdrievoudigt marktaandeel Samsung in China

Reageer op artikel:
Nederlandse prijzen Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite gelekt!
Sluiten