Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Het design van de Huawei P30 Pro komt ons iets te bekend voor

Huawei onthult het P30 (Pro) vlaggenschip dit jaar niet op MWC 2019, maar in Parijs. Op 26 maart gaan de toestellen officieel het daglicht zien, maar het design lijkt weinig aan de wensen over te laten. Als we de preview van Digital Trens mogen geloven is er bijzonder weinig veranderd ten opzichte van de Huawei P20. 

Design Huawei P30 (Pro) komt bekend voor

De afgelopen twee jaar heeft Huawei zowel de Mate als de P serie jaarlijks voorzien van een nieuw design. Het is dus logisch dat we massaal verwachten dat de P30 en P30 Pro, de vlaggenschepen van dit jaar, ook voorzien worden van een upgrade. Echter komen we thuis van een koude kermis en moeten we het doen met een zelfde soort design als de P20 en P20 Pro. Althans, dat is wat Digital Trends naar buiten brengt na het zien van een exclusief voorproefje.

Volgens de website zullen mensen die de Huawei P30 (Pro) voor het eerst in de handen hebben, wel degelijk veel vergelijkingen vinden met de P20 (Pro). Er zijn subtiele verschillen aanwezig in het design, waaronder een triple-camerasysteem, maar verder is het vrijwel hetzelfde. Je zou kunnen zeggen dat de P20 en Mate 20 zijn samengevoegd tot een design. Iets wat we niet gewend zijn uit de P en Mate serie van de Chinese producent, maar wel een duidelijke boodschap naar buiten brengt.

Huawei P30 en P30 Pro
Foto: Digital Trends

Duidelijke boodschap

Nadat Huawei ieder jaar het design van de toestellen heeft veranderd, lijkt het nu tevreden te zijn met wat het heeft. Hierdoor is de producent klaar om de twee verschillende design tot een design te vormen en deze vanaf daar door te ontwikkelen. En dat gaat dan uiteraard wel ten kosten van een vernieuwd en fris uiterlijk.

Eerder kwamen er geruchten voorbij over een vierdelig-camerasysteem, maar dat lijkt niet aanwezig te zijn bij de P30. Als we Digital Trends mogen geloven hebben we te maken met een triple-camerasysteem in het nieuwe vlaggenschip. Nu wil dit niet zeggen dat het gerucht over een Quad-camerasysteem een leugen is geweest. Huawei zou, net als Samsung, dit specifieke systeem kunnen bewaren voor de 5G versie van het vlaggenschip. Mocht dat het geval zijn kunnen we drie verschillende 5G toestellen verwachten van de producent: de 5G P30 Pro, de opvouwbare Mate X en de 5G versie van de Mate 20 X.

Huawei P30 en P30 Pro
Foto: Digital Trends

Of de Huawei P30 en P30 Pro daadwerkelijk hun voorgangers lijken, zullen we tijdens de onthulling in maart gaan zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het design van de Huawei P30 Pro komt ons iets te bekend voor
Sluiten