Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27 mrt 2019

DxOMark duidelijk: Huawei P30 Pro beste van de markt

Huawei lanceerde gistermiddag dan eindelijk de opvolger van het P20 vlaggenschip. De producent introduceerde twee gloednieuwe smartphones in de vorm van de P30 en P30 Pro, die vooral gericht zijn op fotografie. Wat dat betreft is DxOMark dé partij om te kijken hoe goed dat is gebeurt en het antwoord is duidelijk. De Huawei P30 Pro is, op het gebied van fotografie, simpelweg de beste smartphone van de markt. 

Huawei P30 Pro camera beste van de markt?

Wie opzoek is naar vervanging voor zijn of haar instapmodel DSLR camera, en toevallig ook een nieuwe smartphone nodig heeft, kan zonder twijfel uit de voeten met de Huawei P30 Pro. Althans, dat is het resultaat van de meest recente DxOMark test. Huawei introduceerde gister de gloednieuwe smartphone in Parijs, samen met de P30, en bracht naar buiten dat dit vlaggenschip vooral gericht is op fotografie. Iets wat de producent altijd al heeft gedaan met de P-serie. Volgens Huawei is dit toestel uiteraard het beste toestel van de markt. Iets wat de resultaten van de DxOMark test volle bak lijken te bevestigen.

DxOMark is een platform dat zich specialiseert op het testen van smartphone camera’s. Het duikt diep in de specificaties en test smartphones in allerlei omstandigheden, om erachter te komen welke nu precies het beste is. De Huawei P30 Pro is ook deze test ondergaan en lijkt, volgens het platform, daadwerkelijk zichzelf overtroffen te hebben. De Huawei Mate 20 Pro werd in 2018 geroemd voor het feit dat het beschikte over een van de meest professionele en kwalitatief hoge camera’s, waardoor het bedrijf eigenlijk met zichzelf aan het concurreren is. Maar wat maakt deze camera dan precies zo goed?

Huawei P30 en P30 Pro onthuld

De P30 Pro legt de focus vooral op de nieuwe periscope lens en Huawei‘s Time-of-Flight sensor, elementen die ervoor zorgen dat ze het toestel excelleert in de test. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat de P30 Pro over 10x zoom beschikt, terwijl de details minder verloren gaan dan bij concurrenten met mindere zoom-mogelijkheden. De ToF sensor zorgt, volgens DxOMark, voor meer dan alleen AR. Zo is het onder andere verantwoordelijk voor de beste bokeh van de markt. Dit drukt de kwaliteit van onscherpe foto’s uit. Diepte wordt hierdoor beter dan, bijvoorbeeld, een simpele dieptesensor.

Over het algemeen uitstekend

DxOMark laat weten dat de Huawei P30 Pro niet alleen in bovenstaande features excelleert. Over het algemeen is dit een uitstekende camera, maar de zoom-functies en ToF sensor lijken simpelweg uitzonderlijk goed te zijn. Het bedrijf geeft een dikke duim omhoog voor exposure in details, maar blijft ook kritisch. De Huawei P30 verliest op het gebied van Dynamic Range, Artifacts en Low Saturation aardig wat punten. De video’s vanaf de P30 Pro zijn alles behalve slecht, maar zijn verreweg niet de beste van de markt.

De Huawei P30 Pro is dus een fantastische smartphone met het beste camera-systeem van de markt tot nu toe. Echter blijft het hier wel bij, want de titel voor beste selfiecamera blijft hangen bij de Galaxy S10 Plus. Maar wie dus opzoek is naar een geweldige telefoon met een fantastische camera, kan zonder twijfel uit de voeten met het nieuwe vlaggenschip van Huawei.

Huawei P30 en P30 Pro

It isn’t, however, DxOMark’s top selfie performer, a title that still belongs to the Galaxy S10+. That’s not surprising considering how the Huawei P30 Pro’s lack of additional sensors in the front give it a limited depth of field and focus. Its boasted HDR processing also creates some more noise rather but, overall, DxOMark still considers it a solid front camera.

Reageer op artikel:
DxOMark duidelijk: Huawei P30 Pro beste van de markt
Sluiten