Huawei P30 Pro camera van de troon gestoten: dit is de boosdoener

Huawei heeft met 2019 alles behalve een rustig jaar achter de rug. Het bedrijf werd eerst door de Verenigde Staten beschuldigd van spionage, om vervolgens tegen een heuse ban aan te lopen. Hierdoor kreeg het bedrijf geen groen licht om samen te werken met Amerikaanse bedrijven, waaronder Google. Een groot probleem dus.

Toch wist Huawei, ondanks al deze ophef, ook in goed daglicht te komen. De camera van de Huawei P30 Pro was immers onfeilbaar. Het wist de concurrentie van Apple, Samsung en zelf Google af te troeven en stond zo in de benchmark van DxOMark op de eerste plek. Nu Xiaomi met de Mi 10 Pro die rol heeft kunnen overnemen, zal het gemis van Huawei wereldwijd iets minder zijn.

Beperkte beschikbaarheid van de Mi 10 Pro door afgelast MWC

Daar staat tegenover dat de Mi 10 Pro nog niet beschikbaar is. De telefoon is al officieel uit in China, maar is in Europa en dus in Nederland nog niet verkrijgbaar. Wanneer de nieuwe telefoons van Xiaomi op de markt komen, is nog onduidelijk door het afgelaste MWC.

Dat Xiaomi zijn nieuwe vlaggenschepen een dag na de bekendmaking van Samsung presenteerde, laat zien dat de twee bedrijven echt serieuze concurrenten van elkaar zijn. De Mi 10 en de Mi 10 Pro kan een serieuze concurrent voor de S20 telefoons van Samsung worden, aangezien de telefoons van Xiaomi een stuk goedkoper zijn. Ondanks de lagere prijs levert Xiaomi hoogwaardige specificaties die mee kunnen komen met de nieuwe telefoonserie van Samsung.

DxOMark heeft de camera van de Galaxy S20 serie nog niet gebenchmarkt. Met name de camera van de Galaxy S20 Ultra wekt indruk doordat hij 100 keer kan inzoomen.

Huawei P30 Pro beste smartphones
De Huawei P30 Pro (Afbeelding: Huawei)

Hoe tikt Xiaomi de Huawei P30 Pro van de troon?

Xiaomi heeft de pas verkregen troon te danken aan het dynamische bereik van de Mi 10 Pro. Ook zijn de detailrijke foto’s en de foto’s met weinig licht indrukwekkend volgens de benchmarker. Hoewel Xiaomi dezelfde 108 megapixel sensor gebruikt als bij de Mi CC9 Pro, maakt de Mi 10 Pro nog betere foto’s. De nieuwe Snapdragon 865 chipset speelt hierbij een belangrijke rol.

Xiaomi heeft niet alleen met foto’s, maar ook met video’s de eerste plek bemachtigd. De Mi 10 Pro blinkt vooral uit in zijn stabilisatie. De snelle autofocus doet ook een duit in het zakje.

Of Xiaomi de kroon van DxoMark lang op mag blijven houden, is nog maar de vraag. Zodra de Galaxy S20 Ultra is gereviewd en de Huawei P40 is uitgebracht wacht de echte vuurdoop.

Reageer op artikel:
Huawei P30 Pro camera van de troon gestoten: dit is de boosdoener
Sluiten