Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 feb 2019

Spigen case lekt uit: is dit het design van de Huawei P30 (Pro)?

Ondanks het feit dat Huawei zijn P30 en P30 Pro niet toont op MWC 2019, hebben we wel al een idee van hoe het toestel eruit komt te zien. Althans, als we de renders van case-producent Spigen mogen geloven. De producent heeft nieuwe hoesjes gemaakt voor het nieuwe Huawei vlaggenschip, waarvan de beelden nu op het internet zijn verschenen. Is dit het design van de Huawei P30 (pro)?

Mogelijk design Huawei P30 (Pro) op straat

Huawei maakte eerder deze week bekend dat de opvolger van het P20 vlaggenschip, niet aanwezig zal zijn op het Mobile World Congress dit jaar. Net als vorig jaar heeft de producent ervoor gekozen om het toestel in maart dit jaar aan het licht te brengen. Maar waar Huawei zelf geheimzinnig wil blijven over de P30 en P30 Pro, doet Spigen een boekje open. Het heeft nu al cases geproduceerd voor de smartphone en publiceert de beelden. Een betere blik op het design hadden we nog niet eerder.

Het is niet verrassend dat een accessoire-maker met beelden komt van een toestel wat nog niet op de markt is. Maar wanneer het gaat om een grote, succesvolle, producent als Spigen veranderd het verhaal. De producen heet beelden voor de Huawei P30 (Pro) naar buiten gebracht, wat ons doet vermoeden dat het design wel zou kunnen kloppen.

Huawei P30 Pro en P30 gelekt

Net als de modellen van het afgelopen jaar, zien de P30 en de P30 Pro er bijna identiek uit. Beiden beschikken over een waterdrop notch, wat ons het idee geeft dat ze ook beide van dezelfde selfie-camera en sensoren zijn voorzien. Zowel de P30 als de Pro is niet voorzien van een fysieke vingerafdrukscanner, wat betekent dat er waarschijnlijk een in-screen variant is. Het grote verschil zit hem, uiteraard, in de achterkant van de smartphones. Waar de Huawei P30 voorzien is van een triple-camerasysteem, is de P30 Pro voorzien van een systeem met vier verschillende lenzen. Iets wat zorgt voor een vrij bijzondere cutout in het hoesje.

Huawei P30 Pro en P30 gelekt

Headphone jack?

Geruchten melden eerder al dat er een headphone jack aanwezig zou zijn in de Huawei P30. Iets wat door het design van Spigen lijkt te kloppen. Aan de onderkant van het hoesje is te zien dat er wel degelijk ruimte is voor een 3.5mm jack. Dit is bij de P30 Pro overigens niet het geval, gezien het feit dat hier alleen ruimte is voor de microfoon.

Huawei P30 Pro en P30 gelekt

Verder is er nog niet heel veel gezegd over de Huawei P30 en P30 Pro. Wel weten we dat het waarschijnlijk beschikt over een Kirin 980 processor, maar dat is het dan ook wel. Meer informatie zal gaan lekken en anders horen we het tijdens de onthulling van de nieuwe P-serie. Op het gebied van het uiterlijk van de toestellen, zou je kunnen zeggen dat we zo goed als voorzien zijn van alle informatie.

Reageer op artikel:
Spigen case lekt uit: is dit het design van de Huawei P30 (Pro)?
Sluiten