Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 mrt 2019

Bingo: dit zijn de Huawei Pro en Huawei P30 Pro

Over enkele dagen zal Huawei eindelijk de Huawei P30 en Huawei P30 Pro onthullen. Na de P20 Pro en Mate 20 Pro zijn de verwachtingen vooral op cameravlak hooggespannen. Levert de Chinese fabrikant opnieuw de beste camerasmartphone af?

Huawei P30 en P30 Pro

Aan de buitenkant van de P30 en P30 Pro lijkt er weinig veranderd te zijn, als we gelekte afbeeldingen moeten geloven. De meest subtiele en onopvallende verandering is hoe plat de boven- en onderkant zijn. Dat blijkt uit nieuwe gelekte productafbeeldingen.

Een klein detail, maar anno 2019 zijn we vooral gewend aan afgeronde randen. Dat heeft toegevoegde waarde aan de zijkanten, omdat het beter voelt in je handen. Aan de boven- en onderkant maakt het vooral design-technisch het plaatje af.

Daar stapt Huawei nu dus blijkbaar vanaf. Roland Quandt benadrukt dat de afbeeldingen de real deal zijn. Gezien hij al talloze smartphones voor de onthulling heeft gelekt, waaronder de Galaxy S10, geloven we hem graag op zijn woord. Een korrel zout is in dit wereldje echter altijd aan te raden.

Huawei P30 en P30 Pro

Nieuwe cameramodule

Een ander belangrijk redesign is de samengebrachte camera-module aan de achterkant. In plaats van losse uitstekende elementen is het nu één lange unit. Wel is er een losse uitsparing voor de flash en een dieptesensor (Time of Flight).

In plaats van de driedubbele camera nog langwerpiger te maken, zijn beide elementen naast de camera’s geplaatst. Dat levert een ietwat asymmetrisch eindresultaat op.

Huawei P30 en P30 Pro

Maar goed, we zijn zeer benieuwd naar de onthulling. Het lijkt er sterk op dat Huawei nog eerder dan OPPO een smartphone met 10x zoom op de markt gaat brengen. Daarvoor gebruikt de fabrikant een soort periscopisch systeem waardoor er zoveel lenzen in de beperkte vormfactor passen. Op 26 maart weten we meer!

Roland Quandt

Reageer op artikel:
Bingo: dit zijn de Huawei Pro en Huawei P30 Pro
Sluiten