Huawei P30 Pro leverancier verwachte trage verkoop

Huawei is anno 2019 de op een na grootste smartphone fabrikant ter wereld. Het jaar 2018 was met de lancering van o.a. de Mate 20 Pro ontzettend succesvol en ook de P20 (Pro) wist aanzienlijke resultaten. Huawei komt uiteraard in 2019 met een opvolger van die laatstgenoemde, maar of die net zo hard gaat scoren als zijn voorganger is nog maar de vraag. Volgens een leverancier van dew producent zal de verkoop best wel eens traag kunnen verlopen. 

Huawei P30 (Pro) verkoop verloopt waarschijnlijk traag

Afgelopen week zagen we de eerste renders, en foto’s, van de Huawei P30 (Pro) opduiken. Het nieuwe vlaggenschip heeft veel weg van zijn voorganger, maar weet qua display wel een aanzienlijk verschil te maken. Zo is de nieuwe P30 (Pro) niet voorzien van een grote notch, maar van een veel kleinere druppelnotch. Daarbij komen ook nog zaken als een in-screen vingerafdrukscanner, triple-camerasysteem en een Time of Flight camera kijken. De aankomende Huawei P30 en P30 Pro worden aanzienlijk mooie toestellen, maar de verkoop zal alles behalve snel verlopen.

De leverancier van de PCB (Printed Circuit Board) voor Huawei smartphones hebben niet heel veel vertrouwen in de verkoop van het nieuw vlaggenschip. Volgens Digitimes melden ze voornamelijk dat de economie en de handelsoorlog tussen China en Amerika ervoor gaan zorgen dat de Huawei P30 (Pro) niet zo lekker zullen verkopen dan zijn voorgangers. Iets wat overigens ook te maken heeft met het feit dat de globale smartphone industrie dit jaar weinig groei gaat zien. Iets wat zonder twijfel te maken heeft met nieuwe ontwikkelingen als 5G en opvouwbare smartphones op komst. Toch worden 5G en opvouwbare smartphones volgens de PCB leveranciers slechts een heel klein deel van het marktaandeel. Zo’n 10% van de gehele markt om precies te zijn.

Huawei P30 Pro en P30 gelekt

Op 26 maart gaat Huawei voor het eerst in Parijs de gloednieuwe P30 en P30 Pro tonen. Wat de toestelen daadwerkelijk te bieden hebben zien we tegen die tijd.

Reageer op artikel:
Huawei P30 Pro leverancier verwachte trage verkoop
Sluiten