Huawei lanceert morgen nieuwe P30 Pro variant (mét Google-diensten)

Huawei introduceert morgen een nieuwe versie van de Huawei P30 Pro. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend in een persbericht.

Nee, het is geen typfout. Waar Huawei eerder dit jaar al de P40 Pro introduceerde, maken we kennis met een nieuwe variant van de Huawei P30 Pro. Het gaat namelijk om de zogeheten New Edition. Een slimme zet van de Chinese techgigant, want dit toestel beschikt nog wel over Google Mobile Services.

Huawei P30 Pro New Edition

Het ontwerp van de Huawei P30 Pro verandert niet heel veel ten opzichte van het vorige model. Maar de New Edition komt wel in drie nieuwe kleuren: Silver Frost, Aurora en Black. De smartphone beschikt dus wederom over een imposant camerasysteem en draait op EMUI 10.1. We duiken er iets dieper in.

Zoals gezegd is het camerasysteem nog steeds imposant. Het beschikt over een SuperZoom lens, een 40MP SuperSpectrum lens, een 20 MP Ultra-Wide Angle lens en een Huawei Time of Flight lens. Deze smartphone is, zoals gewoonlijk, op fotografie gericht en lijkt die verwachtingen (op papier) makkelijk te kunnen dragen. Onder de motorkap vinden we 8GB aan werkgeheugen, 256GB opslagcapaciteit en een 4200mAh batterij. Dankzij 40W SuperCharge is het mogelijk binnen 30 minuten tot 70% op te laden.

Huawei P30 Pro review design
De P30 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het mooiste van alles, voor jou als consument en fan van Huawei, is dat je gewoon toegang hebt tot de Google-diensten. Hiermee weet deze smartphone zich te onderscheiden van de Huawei P40 Pro. Maar waarom wordt er een nieuwe variant van het vorige model uitgebracht?

Waarom geen P40 en waarom wél Google?

We snappen dat er vraagtekens zijn, want begin dit jaar introduceerde Huawei de P40 en P40 Pro. Twee nieuwe vlaggenschepen en de opvolger van de populaire P30-serie. Waarom doet Huawei, in dat geval, een stapje terug?

Het antwoord is eigenlijk met 1 woord te geven: Google. Toen Huawei de P30 Pro uitbracht, was er nog niets aan de hand met de Verenigde Staten. Hierdoor had het bedrijf gewoon toegang tot de Google-diensten en dat zorgde ook voor flink wat populariteit. De Huawei P30 Pro zorgde ervoor dat steeds meer mensen in Europa het Chinese bedrijf leerde kennen. Nu de Google-diensten, waar wij in Europa uiterst veel gebruik van maken, er niet meer zijn daalt die populariteit.

Huawei lijkt met de P30 Pro New Edition een manier gevonden te hebben om dat te omzeilen. Gezien het feit dat dit een opgewaardeerde variant is van de P30 Pro, mag Huawei officieel gezien de Google-diensten aanbieden. Dit, omdat de ban van de Verenigde Staten ten tijde van de lancering dus nog niet geldig was. Sterker nog: alleen nieuwe toestellen die na de ban gemaakt worden, hebben te maken met de regels. Toestellen die daarvoor gemaakt zijn, mogen dus gewoon nog Google-diensten draaien.

Huawei P40 Pro
De P40 (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

En omdat de Huawei P30 Pro New Edition een variant is op de P30 Pro van vorig jaar, mag het dus gewoon.

P30 Pro New Edition: prijzen en beschikbaarheid

Vanaf morgen is de nieuwe Huawei P30 Pro New Edition beschikbaar in Nederland. Vanaf dat moment kan jij de smartphone, inclusief Google dus, gebruiken. Maar hoeveel knaken moet jij daar als consument voor neerleggen?

De Huawei P30 New Edition is beschikbaar voor €749. Als onderdeel van een limited edition aanbieding, krijg jij de Huawei FreeBuds 3i er gratis bij.

Reageer op artikel:
Huawei lanceert morgen nieuwe P30 Pro variant (mét Google-diensten)
Sluiten