Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 12 mrt 2020

Opvolger Huawei P30 (Pro) krijgt mogelijk hetzelfde probleem als de Samsung Galaxy S20

De opvolger van de Huawei P30 (Pro), waarschijnlijk de P40 (Pro), wordt op 26 maart online aangekondigd. De verwachting is dat de smartphone een week later te verkrijgen is in Europa. Maar wanneer dat gebeurt, dan zal de smartphone hetzelfde probleem ervaren als de Samsung Galaxy S20.

Een probleem dat alles te maken heeft met de verkoopprijs van het toestel. De Samsung Galaxy S20-serie ging, in vergelijking met de vlaggenschipserie van vorig jaar, qua prijs aanzienlijk omhoog. Iets dat, volgens een verslag van GizChina, ook het geval zal zijn bij de opvolger van de Huawei P30 (Pro). En niet zo’n beetje ook….

Huawei P30 Pro opvolger aanzienlijk duurder

Volgens de Chinese website GizChina krijgt de Huawei P30 (Pro) opvolger (P40?) een flink prijskaartje in Europa. Volgens de website gaat het om een bedrag van minimaal €999. Een adviesprijs dat, in vergelijking met de Huawei P30 van vorig jaar, €200 hoger is. Het standaard model van 2019 had namelijk een prijskaartje van €799.

Als we de website mogen geloven zijn er verschillende modellen te koop van de smartphone. De laagste optie kost je €999 en geeft je een Huawei P30 (Pro) opvolger met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. Voor €1249 heb je een P40 met 8GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslagcapaciteit.

Huawei P30 Pro review design
De P30 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Voor de nieuwe Huawei P40 (Pro) moet je waarschijnlijk dus aardig lappen. Al is het nieuws nog niet officieel en moet je dit wel met een korreltje zout nemen.

Maar dan wel zonder Google…

Smartphones worden nu eenmaal duurder, dat snappen we. Alleen lijkt de keuze van Huawei, in dit geval, niet heel erg slim te zijn. Ja, de Huawei P30 Pro opvolger zal waarschijnlijk weer een stap vooruit zijn. Zeker op het gebied van het camerasysteem. Alleen moet je als bedrijf de vraag stellen of een smartphone van €999 aantrekkelijk is voor de Westerse markt, wanneer je daar geen Google-diensten op kan bieden. Want hoe handig de Huawei Mobile Services (HMS) ook kunnen zijn (we testen het op dit moment voor je), zijn mensen gewoontedieren. En gewoontedieren die al jaren gebruik maken van dezelfde dienste die Google ze biedt, heb je niet zomaar over op een ander systeem.

Toch is het wel degelijk mogelijk om mensen in Europa op HMS te krijgen. Natuurlijk is het mogelijk voor de consument om zich aan te passen. Alleen is het de vraag of ze dat gaan doen bij een smartphone-serie dat vorig jaar nog €200 goedkoper was.

Huawei P30 Pro opvolger: grote concurrent Galaxy S20?

Dit jaar was er geen Mobile World Congress wegens het coronavirus. Maar dat wil niet zeggen dat we niet veel nieuwe smartphones hebben gezien. Samsung onthulde de indrukwekkende Galaxy S20-serie en liet de concurrentie zien dat er veel werk aan de winkel was. Iets waar de concurrentie in de afgelopen weken ook degelijk antwoord op gaven. LG,Vivo, Oppo en Sony introduceerde indrukwekkende smartphones die de strijd wel degelijk aankonden. Het enige wat nog ontbrak was de opvolger van de Huawei P30 Pro.

We weten inmiddels een beetje wat dit toestel te bieden heeft. We weten dat Huawei in het verleden heeft bewezen een goede concurrent te zijn. Wat de opvolger van de Huawei P30 Pro officieel te bieden heeft, weten we overigens pas op 26 maart. Vanaf dan kunnen we pas de vergelijking gaan maken met het vlaggenschip van Samsung. En tot die tijd kunnen we geruchten als deze alleen maar goed in de gaten blijven houden.

Reageer op artikel:
Opvolger Huawei P30 (Pro) krijgt mogelijk hetzelfde probleem als de Samsung Galaxy S20
Sluiten