Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 maart 2019

Huawei introduceert gloednieuwe P30 en P30 Pro vlaggenschepen

Huawei heeft zojuist, in Parijs, zijn gloednieuwe vlaggenschip serie onthult. De producent komt met de langverwachte opvolgers van de P20 (Pro). In de afgelopen maanden hebben we veel over de P30 en P30 Pro gehoord en vandaag is het dan eindelijk zover. Tijd om officieel kennis te maken!

Huawei onthult P30 en P30 Pro in Parijs

Huawei heeft zojuist de opvolgers van de Populaire P20 (Pro) onthuld in Parijs. Het vlaggenschip van vorig jaar wist extreem goed te scoren in 2018, wat overigens sowieso in het teken stond van de Chinese producent. Huawei wist 200 miljoen smartphones te verschepen het afgelopen jaar, waarvan er 16 miljoen afkomstig waren uit de P20 serie. De serie die vandaag een opvolger heeft gekregen: de Huawei P30 en P30 Pro.

Huawei P30 en P30 Pro

De smartphones zijn uiteraard allebei voorzien van aanzienlijke upgrades, welke zich vooral op fotografie lijken te richten. Iets wat Huawei altijd doet met de P-serie. Maar wat zijn nu precies de verschillen en de vernieuwingen ten opzichte van vorig jaar? We zetten het voor je op een rij!

Dit is de Huawei P30

Waar Huawei zich met de Mate-serie richt op performance, is de P-serie ten alle tijden op fotografie gericht. Zo is ook terug te zien bij de gloednieuwe Huawei P30 smartphone. Deze is namelijk voorzien van een triple-camera systeem met een aantal indrukwekkende camera’s. Zo beschikt deze variant over een 40 megapixel main camera, een 16 megapixel wide-angle camera en een 8 megapixel camera met 5x optische zoom. Uiteraard gaat daar ook digitale zoom mee gepaard.

Op het gebied van de camera beschikt de smartphone over een aantal indrukwekkende features. Denk hierbij aan HDR+, Low Light, Ultra-wide angle en Super Macro functies, die fotografie beter weten neer te zetten dan voorheen. Iets wat met een selfiecamera met 32 megapixel overigens alleen maar meer tot zijn recht komt.

Wie overigens denkt dat het toestel naast fotografie niets te bieden heeft zit er helemaal naast. Zo beschikt de P30 over een 6.1-inch OLED display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Dat display biedt overigens ook een optische vingerafdrukscanner in het scherm. Verder is het toestel voorzien van een headphone jack, waar we anno 2019 alleen maar blij om kunnen zijn.

Onder de motorkap vinden we een Kirin 980 octa-core processor met 6GB RAM geheugen en een 3650mAh batterij. Deze batterij laadt je op door middel van een USB-C connector of een draadloze oplader. Verder zien we 128GB opslagcapaciteit in deze variant, welke is uit te breiden met maximaal 256GB.

Maak kennis met de P30 Pro

Waar de Huawei P30 een uiterst interessant toestel is, lijkt vooral de P30 Pro onze aandacht te trekken. Dit toestel is voorzien van een Quad-camerasysteem welke ondersteund wordt door een indrukwekkende camera-set. Zo beschikt deze variant over een 40 megapixel main camera, een 20 megapixel wide-angle camera en een 20 megapixel 5x optische camera. Deze set wordt ondersteund door Huawei’s eigen TOF sensor. Genoeg kwaliteit voor indrukwekkende 4K video’s en prachtige foto’s dus.

Uiteraard valt ook deze camera niet alleen weg te schrijven vanwege de fotografie. Zo zien we bij de Huawei P30 Pro een 6.47-inch Curved OLED scherm met een zelfde resolutie als zijn kleinere broertje (2340×1080). Ook hier wordt gebruik gemaakt van een in-screen vingerafdrukscanner, maar lijkt de 3.5mm headphone jack te ontbreken.

Huawei P30 Pro smartphone

Onder de motorkap vinden we een Kirin 980 processor met 8GB aan RAM. Daarbij zien we een 4200mAh batterij en 128GB opslagcapaciteit. Deze is uit te breiden met een microSD kaart, maar is ook voorzien van twee andere varianten: de 256GB variant en de 512GB variant.

Waar de P30 voorzien is van een IP53 waterbestendig rating, doet de P30 Pro dat met een IP68 rating. Genoeg om van te genieten dus!

Prijzen en beschikbaarheid

Huawei P30 en P30 Pro

De P30 en P30 Pro zijn per direct te pre-orderen en zullen we vanaf 5 april daadwerkelijk in de winkel kunnen kopen. De smartphones zijn in de volgende varianten te koop:

Huawei P30

  • 6GB RAM met 128GB opslagcapaciteit – €749

Huawei P30 Pro

  • 8GB RAM met 128GB opslagcapaciteit – €999
  • 8GB RAM met 256GB opslagcapaciteit – €1099

Alle varianten zijn beschikbaar in de kleuren zwart, Amber Sunrise, Breathing Crystal en Aurora. Wie voor 7 april 2019 een pre-order plaatst wordt overigens voorzien van een flinke bonus. Huawei levert een Huawei Wireless Charger en Sonos One speaker bij de P30 Pro. Mensen die voor de P30 gaan krijgen de Sonos One speaker cadeau.

Reageer op artikel:
Huawei introduceert gloednieuwe P30 en P30 Pro vlaggenschepen
Sluiten